Răzvan, poliţistul aflat în timpul liber, eroul ce a sărit din maşină şi a fugit pentru a prinde şoferul ce a omorât studentul bistriţean !

Filip Barani, student la Universitatea Tehnică din Cluj, a murit la doar 22 de ani într-un accident, la Cluj, pe str. Horea. Şoferul care a provocat tragicul accident, de loc din Republica Moldova, era băut şi a intrat pe contrasens. Mai mult, a fugit de la faţa locului accidentului, însă Răzvan, poliţistul aflat în timpul liber a oprit maşina, şi-a suant colegii reuşind în scurt timp să-l găsească şi să-l încătuşeze.
Filip se afla împreună cu tatăl lui, Daniel şi cu mama Viorica în maşină, în momentul în care tânărul moldovean de doar 21 de ani, aflat sub aburii alcoolului, a pătruns pe contrasens, distrugând o familie.
Răzvan se afla în timpul liber, putea să-şi vadă liniştit de drum în continuare. Unii spun că e plătit să ne salveze. Da, în timpul serviciului, aici vorbim despre un tânăr aflat, în timpul liber, cu soţia cu maşina căruia i-a păsat. Şi asta îl face un erou. Faptul că nu a putut trece indiferent pe lângă accident într-o duminică în care se plimba fără uniformă. Agentul de poliție Răzvan Cornea Domuța lucrează la Postul de Poliție din Chinteni - ajutor șef de post. Are 28 de ani și își dorește foarte mult să fie aproape de oameni și să–i ajute de fiecare dată când poate. Tatăl său a fost polițist 23 de ani, iar mama sa, de asemenea, a fost cadru militar. Ei au fost cei care i-au insuflat valorile care au stat la baza formării acestuia. Dar cel mai bine relatează povestea Ministerul Afacerilor Interne:
Răzvan se întorcea cu soția de la autogară și se îndrepta către casă, moment în care, a văzut în oglinda retrovizoare un autoturism care făcea slalom printre mașini.
După câteva secunde, mașina l-a depășit, a pătruns pe linia de tramvai, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat pe contrasens unde a acroșat puternic un autoturism care se deplasa regulamentar.
Imediat, Răzvan a sunat la 112, anunțând accidentul:
- Sunt pe strada Horea…a avut loc un accident rutier grav. Sunt două mașini implicate, iar într- una dintre ele sunt trei persoane grav rănite.
Nici nu a încheiat bine convorbirea că, la câțiva metri în fața sa, Răzvan a observat doi tineri care aveau răni în zona feței. Văzându-l, aceștia l-au întrebat:
- Știți dacă a murit cineva?
- Voi rămâneți aici! Le-a transmis Răzvan, dându-și seama că cei doi erau pasageri în mașina care a provocat accidentul.
Chiar în acel moment, din cealaltă mașină, au început să iasă flăcări. Răzvan a scos extinctorul din mașina sa și a stins focul care se extindea cu repeziciune. Totul a durat mai puțin de un minut.
În acest timp, șoferul și pasagerul din mașina care a provocat accidentul au dispărut.
- Ați văzut pe unde au plecat?
În agitația creată, nimeni nu văzuse unde dispăruseră cei doi.
Drumul se bifurca după 50 de metri, iar Răzvan s-a gândit că cei doi puteau merge spre o zonă mai puțin populată. A alergat 200 de metri până când a observat două siluete de bărbați care mergeau în pas alert și se uitau insistent înapoi.
A sunat imediat la Poliție să le transmită informațiile și a așteptat să sosească un echipaj. Dacă ar fi intervenit singur, erau șanse mari ca cei doi să-i scape.
După maxim 3 minute, un echipaj a ajuns în zonă și l-a imobilizat, imediat, pe unul dintre fugari, celălalt fiind prins și imobilizat de Răzvan.
Poate că unii vor spune că asta e datoria sa. Dar, cu siguranță, cei care spun asta, sigur nu ar fi intervenit cum a făcut-o Răzvan!
Din partea noastră ai toată stima!
În acest moment, conducătorul auto este reținut și propus pentru mandat de arestare preventivă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5