RETROSPECTIVE ŞI GÂNDURI NOI PENTRU PRESA BÂRGĂUANĂ

Gazeta de Bârgău

Seria veche, nr.1, vineri 10 aprilie 1992

"De aici, din Valea Bârgăului de lângă pădurile în care un om singur ascultă pulsaţia cerului întunecat, aproape de capătul nordic al pământului nostru, ai putea zări toată ţara, Porţile de fier, Putna, lunga paranteză deschisă a ţărmului mării"

Radu Petrescu, “Ochianul întors”

Învăţături, gânduri şi povăţuiri creştine

“Considerăm că "Gazeta de Bârgău" apare ca o necesitate de exprimare a multor gânduri şi idei legate de viaţa materială şi spirituală a oamenilor de pe aceste meleaguri şi urăm iniţiatorilor acestei acţiuni să se bucure de colaborarea multor mânuitori ai condeiului şi cititori nenumăraţi. Odată lucrul început să facem o sfântă Cruce la început de drum şi să zicem din toată inima creştinescul Doamne ajută ! "

preot Dumitru Pugna

Gânduri la început de drum

“Există o bucurie şi o emoţie, inegalabile atunci când se naşte primul copil într-o familie. O stare similară ne cuprinde la apariţia întâiului număr al unei publicaţii ce intră astăzi în lume din sufletul nostru…

…A scrie şi a edita un ziar constituie un act social şi de cultură de mare însemnătate, dar şi de mare curaj, presupunând satisfacţii şi totodată un risc cvasipermanent… "

Seria nouă, nr.1, 29 martie 2005

„... Valea Bargaulu este un suflet şi ea, în vibrari. Frumoasa: un singur ora§ virtual, un co vor colorat, desfa$urat de pe muntipana spre fostele sate sase$ti, unde cam pi a azvarle in vazduh ciocarlii. §ipe unde nu numaitreci, spre Piatra Fantanelelor, de unde sa cobori prin obcini de sus. Te mai §i opre§ti, in figi radacini, teoglinde§ti fn fan tan i $/' e$ti al lumii intregi, cu o zestre neistovita de inventiv $i de datini, de gand §i de gest, de sanatate $i libertate, prin sen cu stelele ve$nice".

Aurel Rău. Preşedinte de onoare al Fundaţiei Culturale ,,Valea Bargaului"

„…doresc să felicit pe cei care au luat iniţiativa apariţiei acestui supliment cu numele ,,Gazeta de Bârgău", în speranţa că ne va fi de folos în întreaga noastră activitate. Cu credinţa că ,,Gazeta de Bârgău", găzduită cu amabilitate de ,,Răsunetul", va ,,trai" mult, le aduc mulţumiri tuturor celor ce îi fac posibilă apariţia, iar în ceea ce mă priveşte voi încerca să îi sprijin cu toate puterile.”

Ing. Ilie Vlad, primarul comunei Prundu Bârgăului, martie 2005

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5