Săptămâna Verde la Creșa Bistrița, începutul unei călătorii lungi și frumoase

Prof. înv. preșc. Gina Sângeorzan, director Tina Felican

        În săptămâna care a trecut, la Creșa Bistrița s-au derulat activități specifice Programului national Săptămâna Verde. În această săptămână, cadrele didactice au încurajat copiii să exploreze și să descopere minunile naturii prin diverse activități interactive și educative. De asemenea, implicarea și sprijinul părinților pentru realizarea acestor activități au fost de mare ajutor, iar pe această cale le mulțumim.

       În Săptămâna Verde s-au desfășurat activități de ecologizare, de selectare a deșeurilor, s-au plantat copaci și flori în curțile creșelor, de asemenea copiii au realizat jucării din materiale reciclabile și au desfășurat parade din costume ecologice. Astfel, copiii au avut oportunitatea de a învăța și de a se implica activ în practici ecologice.

Una dintre preocupările cadrelor didatice în Săptămâna Verde a fost activitățile în aer liber. Antepreșcolarii au avut ocazia să exploreze natura din jurul creșei, să observe copacii înflorind și natura care prinde viață. În cadrul acestor activități, au fost organizate plimbări prin curte, sesiuni de observare a plantelor și a florilor, dar și jocuri educative.

Un moment deosebit în cadrul Săptămânii Verzi a fost reprezentat de evenimentul de Eco Moda, unde copiii au avut diverse costumații realizate din materiale reciclabile. Antepreșcolarii au defilat în fața colegilor, demonstrând că moda poate fi sustenabilă și prietenoasă cu mediul înconjurător.

Prin participarea activă la activitățile din Săptămâna Verde, antepreșcolarii de la Creșa Bistrița au dobândit cunoștințe despre importanța protejării mediului înconjurător. Aceste experiențe educaționale vor ajuta la dezvoltarea lor ca cetățeni responsabili și conștienți de impactul pe care îl au asupra planetei noastre.

Activitățile desfășurate în Săptămâna Verde la Creșa Bistrița au reprezentat o experiență memorabilă și plină de învățăminte pentru toți cei implicați. Prin intermediul activităților educative și interactive, copiii au avut oportunitatea să exploreze, să descopere și să înțeleagă mai bine lumea înconjurătoare, iar părinții au fost alături de ei în această călătorie, oferindu-le sprijin și încurajare.

În această perioadă personalul creșei a fost preocupat și de amenajarea mediului exterior: plantarea de flori și arbuști, recondiționarea băncuțelor etc., realizând astfel  curățenia de primăvară.

     Săptămâna Verde a fost doar începutul unei călătorii lungi și frumoase către o lume mai bună și mai echilibrată.

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5