Şase liberali intră în cursa pentru fotoliul de primar. Candidatul va fi ales în urma unui sondaj de opinie

Preşedintele PNL Bistriţa, consilierul local Sorin Hangan a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în luna septembrie va fi lansat un sondaj de opinie pentru desemnarea candidatului pe care Partidul Naţional Liberal îl va propune pentru Primăria Bistriţa la alegerile locale din 2020. De altfel, propunerea liberalilor urmează să fie anunţată înainte de începerea campaniei electorale pentru prezidenţiale, după cum precizat Ioan Turc, de ceva vreme.
Cele şase nume care vor fi sondate, de altfel înscrise în cursa internă, sunt Ioan Turc – preşedintele PNL B-N, directorul Oficiului Registrului Comerţului B-N; Sorin Hangan – consilier municipal, preşedinte PNL Bistriţa şi om de afaceri; Diana Morar – avocat, consilier municipal, preşedinte OF PNL B-N, om de afaceri; Dorin Dobra – lector universitar UBB Cluj-Napoca, fost senator; Marin Rus – medic de familie şi om de afaceri; Cosmin Moldovan – hidrolog la „Apele Române.
„Am fost la Bucureşti şi am promisiunea că acea cercetare sociologică pe care o supraveghează Biroul Politic Naţional, preşedintele, secretarul general, se va face în luna septembrie. De la începutul lunii septembrie se fac mai multe asemenea sondaje în ţară, preşedintele Orban mi-a promis personal că va începe cu Bistriţa. Sperăm că aşa va fi, ca în luna octombrie să vă spunem candidatul”, a declarat Sorin Hangan.
Iniţial, liberalii anunţaseră o procedură internă de desemnare a candidaţilor, care includea şi un sondaj de opinie, dar fără a fi definitoriu. Finalmente, la nivel naţional, a fost luată decizia ca, în municipiile reşedinţă de judeţ, candidaţii să fie desemnaţi în urma unui sondaj de opinie girat de conducerea centrală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5