Sculptorul belgian Rita Schuerweghs şi pictorul Ilie Cioartă, pe simezele Casei Argintarului

Un dublu vernisaj s-a desfăşurat la Casa Argintarului din Bistriţa, o manifestare de o sensibilitate aparte, în organizarea CJ B-N, C.J.C. B-N, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud şi Societatea de Concerte Bistriţa, la care a participat un public avizat, doritor de frumos şi armonie sufletească.
Doi artişti profesionişti, consacraţi – Rita Schuerweghs din Belgia, un sculptor valoros, născută într-o familie de artişti, care i-au insuflat şi dezvoltat sentimentul pentru frumos şi fascinaţia pentru natură, împreună cu pictorul Ilie Cioartă, membru al UAP, cu numeroase expoziţii oficiale în România şi străinătate, deţinând lucrări în muzee din România, dar şi în colecţii private din Franţa, Belgia, Italia, Israel, Spania sau Japonia, având o scurtă perioadă de timp ca profesor pe maestrul Corneliu Baba la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti – au expus, pe simezele Casei Argintarului, valoroase şi semnificative lucrări de artă plastică reprezentative din creaţia lor.
Despre valoarea artistică, compoziţia, cromatica, temele abordate, mesajul operelor de artă au opinat, cu argumente veridice şi exemplificări, amfitrionul Alexandru Gavrilaş - sculptor şi manager al Complexului Muzeal B-N, care i-a prezentat pe cei doi oaspeţi deosebiţi, dr. prof. Gavril Ţărmure, manager al Centrului Judeţean pentru Cultură B-N, pictorul Marcel Lupşe – vicepreşedinte UAP Bistriţa şi prof. Vasile Duda – istoric de artă, care au apreciat calitatea artistică a lucrărilor şi modul de percepţie din partea publicului.
În finalul evenimentului plastic, cei doi artişti expozanţi, care au ales Bistriţa ca şi o capitală a culturii şi artei româneşti, au mulţumit organizatorilor pentru invitaţie şi publicului prezent, exprimând speranţa unor întâlniri viitoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5