Secretarul de stat Diana Morar: Toleranţă zero faţă de infracţiuni, o campanie a Ministerului Justiţiei

Ministerul Justiţiei (MJ) a demarat o campanie de informare publica privind pedepsele aplicabile în cazul infracţiunilor săvârşite în timpul stării de urgenţă – ”Toleranţă zero faţă de infracţiuni, anunţă secretarul de stat Diana Morar.

Menționam faptul ca pe întreaga perioada a stării de urgenta, infracțiunile săvârșite pot fi mai aspru pedepsite, fiind săvârșite in forma agravata. De asemenea forma agravata este reținută și dacă infracțiunea este săvârșită împotriva unei persoane bolnave sau vulnerabile.

Infracțiunile de furt, violare de domiciliu, tâlhărie sunt prevazute cu un spor de pedeapsa de pana la 2 ani. Totodata incitarea la ura și discriminare este pedepsita de codul penal in contextul epidemiei cauzată de virusul SARS-CoV2. La fel și specula este sancționată prin prisma infracțiunii de evaziune fiscală, atunci când fapta este săvârșită profitând de starea de urgenta.

Codul penal pedepsește faptele de nerespectare a măsurilor dispuse de instituțiile statului în vederea prevenirii răspândirii bolilor. De asemenea, declarațiile false sau nedeclararea unor fapte către autoritățile abilitate poate fi pedepsită ca infracțiune.

Îndemnam cetățenii sa respecte intru totul măsurile impuse de către autorități și sa se protejeze de răspândirea infectiei cu virusul SARS-CoV2 prin respectarea regulilor de igiena, este mesajul postat pe pagina de facebook a oficialului guvernamental bistriţean. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5