Senatorul Cristian Florian îl interpelează pe ministrul Educaţiei

Senatorul PDL Cristian Florian a adus în atenţia Ministerului Educaţiei situaţia grădinţei din comuna Runcu Salvei printr-o interpelare adresată ministrului Remus Pricopie.
,,În comuna Runcu Salvei din judeţul Bistriţa-Năsăud există în prezent, o situaţie conflictuală între Primaria Runcu Salvei, Consiliul Local Runcu Salvei şi conducerea Şcolii Generale Runcu Salvei, situaţie care a generat grave probleme şi deficienţe de colaborare.

Grădiniţa Runcu Salvei a fost construită pe fonduri europene prin măsura 322 şi beneficiază astfel, de un sediu ultramodern şi funcţional, dotat la standarde europene, fiind probabil cea mai modern utilată grădiniţă din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Directorul şcolii Runcu Salvei, ordonator terţiar de credite refuză să semneze contractul de comodat cu primăria comunei, pentru a primi acest sediu în folosinţă şi îi obligă pe copii şi pe cadrele didactice să îşi desfăşoare activitatea într-o magazie insalubră, neîncăpătoare pentru numărul de preşcolari şi total improprie pentru a putea fi folosită.
Cadrele didactice, împreună cu părinţii preşcolarilor se opun folosirii acelei magazii pe post de grădiniţă şi de aceea sunt frecvent ameninţaţi de directorul şcolii şi supuşi la diverse presiuni.

Astfel, iată ca ne confruntăm în România zilelor noastre cu o situaţie fără precedent în care copiii dintr-o comună învăţa într-un spaţiu impropriu acestei activităţi, deşi există o locaţie nouă şi modernă, datorită exclusiv unui război al orgoliilor.

Inspectoratul Şcolar refuză să intervină în rezolvarea acestei situaţii şi deşi au fost formulate mai multe adrese de către Primăria şi Consiliul Local Runcu Salvei, către conducerea Inspectoratului Judeţean Bistriţa-Năsăud, nu li s-a dat curs şi nu a fost formulat un răspuns oficial pe această temă.

Pe cale de consecinţă, vă rog domnule ministru să preluaţi această problemă în atenţia dumneavoastră pentru ca această situaţie dificilă să fie soluţionată şi copiii preşcolari din Runcu Salvei să poată merge firesc la grădiniţă intr-o clădire nouă, construită de administraţia comunei pentru ei, şi a cărei inaugurare a stârnit în rândul copiilor şi părinţilor o mare bucurie şi aşteptare de mai bine. Solicit răspuns scris”, arată senatorul PDL Cristian Florian în interpelare.

Comentarii

01/10/13 17:31
Nepos

Domnule senator,faceti o interpelare la Primaria Feldru care in acest an a bagat banii neposenilor din vanzarea padurilor, in scoala din Feldru si in cabinetul medical din Feldru,6 miliarde de lei, si nu in Nepos ,desi era nevoie ,pentru ca scoala din Nepos se darama peste copii......Sa feliciti si conducerea Scolii din Nepos care a fost de acord cu acest lucru........

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5