Silvia Galben (PMP BN): Cred că toţi copiii au dreptul la educaţie, la o viaţă mai bună, pentru că sunt cetăţeni europeni

Secretarul general al PMP BN, Silvia Galben, candidat pe lista pentru Parlamentul European, a anunţat, în cadul unei conferinţe de presă, că prin candidatura sa vrea să lupte pentru sustinerea drepturilor copiilor la  educaţie şi a drepturilor copiilor cu dizabilităţi şi a familiilor lor.

“La nivel local observăm carenţe în privinta unor aspect precum lipsa locurilor suficiente în creşele şi grădiniţele din Bistriţa, grupe supraaglomerate, părinţi stresaţi care îşi plimbă dosarele de înscriere de la o unitate la alta, dar şi lipsa siguranţei, a condiţiilor civilizate din grădiniţele şi şcolile din mediul rural. Soluţiile vizează alocarea resurselor necesare pentru construirea unor noi unităţi, modernizarea celor existente, dar şi prioritizarea acestor investiţii, necesitatea acordării importanţei cuvenite”, a precizat Silvia Galben.

Potrivit acestiea, o zona neglijată este cea drepturilor copiilor cu dizabilităţi. “Din experienţa mea ca profesor şi voluntar în domeniul copiilor cu dizabilităţi , ştiu problemele cu care se confruntă aceşti copii şi familiile lor. Printre cele mai stringente marginalizarea şi stigmatizarea de către societate a acestora, insuficienţa resurselor alocate sprijinirii lor, integrării lor şi lipsa centrelor de zi şi de recuperare”, a declarat Silvia Galben.

Drept soluţii posibile, candidatul PMP la europarlamentare a precizat că pentru creşterea gradului de acces al copiilor cu dizabilităţi la viaţa comunităţii, centrele de zi şi de recuperare cu toate serviciile incluse au o importanţă vitală. “Disponibilitatea  limitată spre aceste servicii apasă greu pe umerii părinţilor încercaând să ăaseasca soluţii pentru servicii complexe: educaţionale, de recuperare şi socializare de care au nevoie copiii lor. Pentru a evita situaţiile care ar putea determina separarea copilului cu dizabilităţi de familia sa, dar şi agravarea deficienţelor copilului, serviciile de zi ar trebui să fie prezente în toate comunităţile, sub diferite forme, precum  centre de zi, centre de consiliere şi sprijin pentru părinţi, centre de recuperare, centre de terapie ocupaţională, asistenţă şi sprijin şi altele”, a explicat eurocandidatul PMP BN.

Potrivit acesteia, pentru a veni îin ajutorul copiilor cu dizabilităţi, consiliile locale şi consiliile judeţene ar trebui să intervină prin asigurarea de asistenţă şi sprijin părinţilor şi prin dezvoltarea de servicii diversificate, accesibile şi de calitate, corespunzătoare nevoilor copilului, în vederea creşterii şi dezvoltării acestuia.

“Sunt în căutare de soluţii şi indifferent de rezultatul acestor alegeri eu nu mă voi da bătută şi ştiu că îl am alături şi pe domnul deputat Ionuţ Simionca, care mă va susţine. Cred că toţi copiii au dreptul la educaţie, la o viaţă mai bună, pentru că sunt cetăţeni europeni şi trebuie trataţi ca atare", a spus Silvia Galben.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5