Start-Up Nation 2018, prezentat de consultanti si antreprenori. Gelu Muthi: ALDE sustine antreprenoriatul in Bistrita

ALDE Bistriţa a promovat, în această după-amiază, la Cinematograful Dacia un eveniment înscris în politica de susţinere a antreprenoriatului local. Programul Start-up Nation 2018 a fost prezentat pe înţelesul tuturor, cu avantajele, dar şi cu barierele birocratice, pentru toţi cei care îşi doresc cu adevărat să înceapă propria afacere.
Peste 300 de bistriţeni, de toate vârstele, au avut posibilitatea să afle cum pot accesa 44.000 Euro pentru a-şi transforma ideea, pasiunea sau visul într-o afacere.
Printre invitaţii liderului ALDE Bistriţa, viceprimarul Gelu Muthi, s-au numărat Ioan Tintean- vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, preşedinte ALDE BN, senatorul Ioan Simionca, secretarul de stat Sorin Roşu Mareş de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, primari.
În deschiderea prezentării, viceprimarul Gelu Muthi a precizat că investiţiile mediului de afaceri din Bistriţa reprezintă 70% din totalul celor din judeţ, astfel ca municipiul este motorul principal al economiei judeţului. Mai mult, acesta a evidenţiat ca 90% din firmele din Bistriţa sunt micro]ntreprinderi sau IMM-uri, iar investiţiile acestora reprezintă circa 47% din total. "Aceasta este coloana vertebrală a judeţului şi a municipiului. Din punct de vedere al autorităţii locale, al politicului, ALDE susţine antreprenoriatul în Bistriţa. De asta ne-am întâlnit aici, să vă spunem ce vom face, a crea în Bistriţa-Năsăud, în Bistriţa o clasă de oameni care investesc", a punctat Gelu Muthi.
În context, secretarul de stat Sorin Risu Mareş a menţionat că ştie greutăţile cu care se confrunta fiecare potenţial beneficiar al acestui program, însă pentru ALDE cel mai important este să dezvolte capitalul autohton, al oamenilor din România, dar şi al celor din diaspora care se întorc să investească în ţară.

Cu o expriență de peste 10 ani, Cosmin Maglaş și Brendea Honorius au ajutat antreprenori, instituții publice și ONG-uri să obțină fonduri în valoare de peste 30 milioane de euro. Au în portofoliu peste 43 proiecte aprobate și implementate în cadrul liniei de finanțare Start-Up Nation. Cei doi consultanţi au prezentat aspectele de eligibilitate, dar şi etapele unui astfel de proiect, de la idee şi până la finalizarea implementării şi a monitorizării, dând sfaturi utile potenţialilor beneficiari.
Printre antreprenorii care au obținut finanțare se numără și Vladimir C Sabo, fondatorul companiei de reprezentare online Balloonline, care în anul 2017 a obținut 100 puncte pentru proiectul său în domeniul printării 3D. După ce a trecut prin toți pașii, de la idee și până la implementare, el a decis să îşi prezinte proiectul, dar nu s-a ferit să spună unde a greșit și care sunt problemele de care te loveşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5