Stelian Dolha: Călin Popescu Tăriceanu, cal troian sau un simplu berbec pentru liniştea social democraţilor ?

* declaraţie politică

Jocul de înscăunare a senatorului pseudo-independent Popescu Tăriceanu în fruntea Senatului, la propunerea şi cu susţinerea necondiţionată a preşedintelui PSD Victor Ponta este de un machiavelism fără seamăn. E o poveste din seria exemplelor sordide despre cum să-ţi anihilezi un fost partener politic care nu vrea să ţi se supună.
PNL nu a vrut să fie obedient, nu a vrut să fie pur şi simplu anexa PSD-ului, ba a ieşit de la guvernare fără permisiunea liderilor roşii, aşa că o să-şi primească pedeapsa.

Doar tătucii lor cu origini până la Troţki le-au lăsat moştenire arta de a acţiona în subteranele îndoielnice ale politicii. Aşa că, lucrează ca la carte. Îl iau pe un fost preşedinte, autoexilat şi marginalizat după ce propriile gesturi ridicole l-au plasat pe centura politicii, îl ung al doilea om în stat după ce îi dau evident un manual la purtător despre cum trebuie făcută racolarea în masă a liberalilor. Şi asta doar ca să-şi atingă scopul: distrugerea fostului partener şi în subsidiar, crearea USL-ului de rit nou, pentru uzul propriu.

Şi totul este pe faţă. Nu contează cutumele convieţuirii politice, nu contează respectul pentru un fost partener, nu contează că tocmai “ ţi-ai tras” majoritate şi guvern acceptat cu tot cu pseudoprogramul ridicol. Nu contează de la înălţimea funcţiei pe care încă stai cocoţat nici măcar părerea propriilor colegi din PSD, vexaţi că susţii un expat, nu contează decât jocul mizerabil şi loviturile de mare maestru pe care îţi închipui că le dai.

Şi apoi îl trimiţi pe fostul preşedinte al liberalilor să vorbească despre unitate în USL-ul de rit nou, când tocmai el a fost cel care s-a opus vehement alianţei de la început cu PSD-ul. Îl trimiţi să vorbească despre respect pentru alegători, despre onoare şi altele asemănătoare chiar pe el , berbecul cu care te pregăteşti, în van să spargi PNL-ul.
Vestea proastă este, domnule Ponta si aliaţii, că n-o să vă iasă. Că n-aţi reuşit decât să întăriţi şi mai tare solidaritatea şi unitatea în partidul care v-a fost odinioară partener loial.N-aţi reuşit decât să-i umiliţi şi mai tare pe colegii din propriul partid pe care îi obligaţi să susţină o mână moartă.

Deputat PNL, Stelian Dolha

Comentarii

12/03/14 09:15
Cetatean din Bi...

Stimate domn,
Guvernarea Tariceanu, a fost cea mai buna si mai eficienta de la asa zisa Revolutie incoace ! Ce va deranjeaza , faptul ca si-a dat demisia din PNL ? Daca l-ati fi sustinut, va asigur ca era OK... dar preferati sa mergeti "pe mana" domnului Antonescu, acesta neavand nici o sansa pentru bunul mers al partidului Dvs !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5