Ioan Ţintean îl contrazice pe Relu Fenechiu: "Funcţia de prim-vicepreşedinte trebuie păstrată”

Nici liberalii nu au linişte. Aceştia vor organiza un Congres extraordinar în luna martie, pentru a schimba statutul şi pentru a alege o nouă conducere.

Însă, vicepreşedintele PNL, Relu Fenechiu este susţinătorul unor mari schimbări în partid, ceea ce a creat valuri printre liberali. Fenechiu susţine că ,,principalul vehicul al PNL trebuie să fie Crin Antonescu” şi pledeză pentru întărirea atribuţiilor acestuia şi eliminarea funcţiei de vicepreşedinte. Strategia vicepreşedintelui liberal este contrazisă de preşedintele interimar al organizaţiei judeţene PNL B-N, deputatul Ioan Ţintean, membru în Comisia de Statut a PNL.

,,Fac abstracţie de numele Ludovic Orban. Funcţia de prim-vicepreşedinte cu aceste atribuţiuni date prin statut şi regulament este extraordinar de benefică pentru PNL, pentru că preşedintele partidului, niciodată, nu va ajunge să facă organizări în teritoriu. Dacă trimiţi unul din cei 15 vicepreşedinţi în teritoriu, unul va merge în zona Moldovei, altul în zona Banatului, şi astfel se vor forma găşti, ori PNL nu doreşte găşti. PNL doreşte un om responsabil care să fie în stare să facă din fiecare filială judeţeană, o filială lucrativă. De la Stolojan încoace, care era într-adevăr un om de teritoriu şi care ne-a vizitat şi de două ori într-o lună, nici Crin Antonescu, nici Tăriceanu nu au venit, niciodată, în patru ani de zile să viziteze filiala noastră. Funcţia de prim-vicepreşedinte trebuie păstrată, să candideze pe ea şi zece persoane, nu contează. Eu vorbesc de importanţa funcţiei prin prisma organizării filialelor. (…) Sunt filiale gen Suceava, Vaslui care şi-au pierdut toţi parlamentarii şi a mers Ludovic Orban şi a reuşit să încropească filiale. Dacă nu avem acest post în conducerea partidului, iarăşi suntem vraişte, şi eu voi susţine această formulă. Relu Fenechiu, probabil, crede că nu are suficient de multă importanţă în partid, pentru că acest prim-vicepreşedinte le ia faţa vicepreşedinţilor. De exemplu, Stavarache este vicepreşedinte, este un om foarte important în partid şi nu este prim-vicepreşedinte. Relu Fenechiu s-a axat pe strategii de politică ale liberalilor cu alte partide, de genul, faci politică la televizor şi după uşile închise. Normal, că nu ieşi în faţă cu nimic în partid”, a declarat deputatul Ioan Ţintean, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ţintean a mai spus că nu a luat o decizie definitivă în ceea ce priveşte candidatura sa la funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, menţionând că organizaţia judeţeană se bucură de sprijinul a 5-6 filiale PNL din ţară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5