Stop accidentelor rutiere! Viaţa are prioritate!
Sute de bistriţeni au putut vedea, pe Pietonal, care pot fi urmările unui accident rutier. Poliţiştii rutieri şi cei de la Compartimentul de analiză şi prevenire a criminalităţii au gândit „un scenariu” dedicat creşterii gradului de siguranţă rutieră.
Astfel, la Bistriţa a fost adus un dispozitiv mecanic denumit Simulator de coliziune, pentru a demonstra utilitatea portului centurii de siguranţă în cazul accidentelor rutiere. Tineri, voluntari ai Poliţiei bistriţene, au încercat „impactul”, ce-i drept la o viteză de sub 30 km/oră, acţiunea fiind posibilă datorită celor de la Rotaract Club Teka.
Mai mult, pe Pietonal a fost adusă de la …REMAT, o maşină suficient de avariată încât să atragă atenţia asupra pericolelor la care ne expunem pe şosele, ca şoferi, pasageri sau pietoni. Bineînţeles, o pauză au făcut pe Pietonal şi „temutele” maşini dotate cu aparate radar.
Poliţia bistriţeană a fost reprezentată la cel mai înalt nivel, de inspectorul şef Ioan Ovidiu Mureşan şi adjunctul Ciprian Buta, evenimentul fiind coordonat de comisarul şef Vasile Andreieş – şeful Biroului Rutier Bistriţa, inspectorul Viorel Morariu de la Serviciul Rutier, comisarul Florin Nicula şi inspectorul principal Mihaela Moldovan de la CAPC.
Joi, poliţiştii au fost alături şi de patrulele şcolare de la Şcoala Generală nr. 6 ,,Ştefan cel Mare” Bistriţa în acţiunea de dirijare a circulaţiei pietonilor la afluirea şi defluirea de la şcoală.
Ziua de vineri este dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniu, poliţiştii şi voluntarii urmând să distribuie materiale preventive pe linie de furt din locuinţe şi de/din autoturisme. La finele săptămânii va …debuta şi tabăra de instruire a celor 30 de elevil voluntari ai Poliţiei, organizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Tăşuleasa Social. Lectori pentru tinerii învăţăcei vor fi poliţişti din structurile de investigaţii criminale, investigarea fraudelor, intervenţie rapidă, criminalistică şi poliţie rutieră.
Astfel se încheie cea de a şaptea ediţia a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”, campanie derulată la nivel naţional, care urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv.
Citiţi şi:
- Sport, acţiuni preventive în şcoli, simulator de coliziune, tabără pentru voluntari
- 70 de motociclişti au tras un semnal de alarmă
- Ultima zi din cadrul săptămânii prevenirii criminalităţii a fost dedicată siguranţei rutiere
- Victimizarea minorilor şi Delincvenţa juvenilă, printre temele abordate pe parcursul a cinci zile la Bistriţa
- Imagini şocante pentru prevenirea accidentelor de circulaţie
Adaugă comentariu nou