SUTE DE OAMENI, ALĂTURI DE MAMA MARIA PE ULTIMUL DRUM. DE ACUM, FLORENTIN ŞI CORNELIA ARDELEAN ARCHIUDEAN NU MAI SUNT COPII

Aproximativ 500 de oameni au fost alături de colonel (rez.) Archiudean Florentin în momentele grele pricinuite de trecerea la cele veşnice a mamei sale Maria ! Curtea casei din Ocniţa a devenit neîncăpătoare, duminică, toţi sătenii venind să o conducă pe ultimul drum pe cea care a cântat o viaţă în strana bisericii. Slujba prohodului a fost oficiată de părintele protopop Alexandru Vidican şi de preotul paroh Vasile Drăgan. S-au păstrat întocmai obiceiurile străbune, iar copiii din Ansamblul Folcloric "Doinița" al Cercului Militar Bistrița, Ansamblul Folcloric "Cununa grâului" din Ocniţa, au venit în straie populare negre. Predica părintelui protopop a fost depre misiunea sfântă a mamei, despre mama Maria şi fiul Florentin, unica ei alinare, fiind văduvă de peste 50 de ani. Lacrimile asistenţei au curs şi în momentul în care părintele Vasile Drăgan a luat, în numele celei trecută la veşnicie, iertăciunile, în primul rând de la copiii Florentin şi Cornelia Ardelean Archiudean, care de acum nu vor fi copiii mamei, cerând celui de Sus să le dea mângâiere, iar mai apoi de la fraţi, nepoţi şi totţi cei prezenţi la prohod, după formula “Iertaţi-mă ca şi Dumnezeu să mă primească iertată în Împărăţia Sa”.
Apoi cortegiul s-a deplasat în cimitirul satului, acolo unde mama Maria se va odihni alături de soţul Nicolae, trecut la veşnicie la doar 33 de ani, acum 55 de ani. Au fost prezenţi artiştii din cele 2 ansambluri coordinate de Florentin şi Cornelia Archiudean, coregrafii Bogdan Pantea şi Aurel Munteanu, artistul Petre Petruse, cadre militare, săteni. Dumnezeu sa o ierte si s-o odihneasca in pace, iar Porţile Cerului să îi fie deschise !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5