Tarifele majorate de Vitalia nu se vor aplica pentru deşeurile depozitate pe platformele temporare

Consiliul Judeţean va dezbate mâine, în şedinţa extraordinară, un proiect de hotărâre care prevede ca tariful de preluare a deşeurilor municipale în vederea depozitării, perceput de Vitalia Servicii pentru Mediu - Tratarea Deşeurilor SRL, majorat în luna februarie, să nu se aplice pentru deşeurile municipale depozitate pe platformele temporare, înfiinţate în apropiarea fostelor depozite urbane, ca urmare a închiderii gropilor de gunoi.

Demersul vine ca urmare a solicitărilor făcute de primarul municipiului Bistriţa – Ovidiu Creţu şi de primarul oraşului Sângeorz Băi – Roland Venig, care solicită ca tariful majorat de la 42,82 la 69,72 lei/tonă (fără TVA) să nu fie aplicat retroactiv.

„Majorarea tarifului de depozitare a deşeurilor de la 42,82 la 69,74 lei/tonă (preţuri fără TVA) pe care operatorul centrului de management, SC Vitalia Servicii pentru Mediu – Tratarea Deşeurilor SRL, doreşte să o aplice şi deşeurilor stocate în municipiului Bistriţa, zona Zăvoaie, ne pune în situaţia de a nu putea semna contractul şi de a nu putea transporta aceste deşeurilor într-o perioadă rezonabilă de timp în zona Tărpiu.

Menţionăm faptul că municipiul Bistriţa a avut prevăzute fondurile necesare plăţii acestui transfer atât în bugetul anului trecut, precum şi în bugetul acestui an. Faptul că aceste deşeuri nu au fost transferate se datorează exclusiv lipsei capacităţii transportatorului de a realiza acest lucru”, motivează primarul Creţu necesitatea adoptării acestei hotărâri. De asemenea, edilul Roland Venig susţine în adresa înaintată Consiliului Judeţean că, Pirmăria Sângeorz Băi nu poate suporta cheltuielile generate de această operaţiune decât dacă se respectă vechiul tarif.

La începutul lunii aprilie, ADI pentru gestionarea integrată a deşeurilor a emis ordinul de începere al transportului deşeurilor depozitate temporar pe platformele din judeţul Bistriţa-Năsăud. Administraţia judeţeană a considerat că cererile primarilor sunt pertinente, astfel că a iniţiat acest proiect de hotărâre.

Comentarii

22/10/15 09:52
Cernat Cornelia

Buna ziua,

Nu mi se pare normal ca ati DUBLAT tariful DUPA un an de la infiintare. Intelegem sa faceti majorari , dar in transe. Sunt oameni care nu au cu ce sa plateasca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5