În timp ce Udrea se lupta în Parlament cu "arestarea" , Geea Balazsy, alături de Traian Băsescu, se implica în reconstrucţia PMP

"Momentul 0 ,alături de OMUL Traian Băsescu,presedintele nostru" spune Geea Balazsy, preşedinte PMP BN, pe o reţea de socializare, acolo unde a postat o fotografie cu fostul preşedinte Traian Băsescu, de la Congresul PMP de azi. Alte fotografii arată "frumoasa mea echipă, parte din ea la congres", printre absenţi remarcându-se omul de afaceri Adrian Ungur, implicat şi el, săptămânile acestea, într-o dispută cu KFC, care ameninţă cu judecata pentru copierea brandului în magazinul bistritean RFC.

Elena Udea a fost o apropiată a filialei Bistriţa, unde a venit, în campania electorală, de două ori, odată la Toamna Bucatelor în Viişoara, apoi la Mănăstirea Piatra Fântânele. Tristeţe mare a fost şi la Bistriţa odată cu problemele ei, nefiind încă reglate lucrurile nici din campania electorală.

Președintele Traian Băsescu a ajuns la Congresul PMP cu un minut înainte de începerea evenimentului.Sala l-a întâmpinat cu aplauze și strigăte de bucurie. Traian Băsescu a declarat că vrea să fie "un partener pentru PMP", că deputatul Elena Udrea a avut "delicateţea" de a nu participa la Congresul PMP şi că speră să îi confirme încă o dată că este "un om cinstit". Fostul șef al statului a mai spus că în perioada mandatelor sale nu a existat "nici măcar o intervenţie ca vreunui om să i se facă dosare" și că "este o minciună" informaţia că el ar fi plecat de la Cotroceni cu 50 de dosare penale. Deputatul Eugen Tomac a fost ales preşedinte al PMP cu moţiunea " România implicată-PMP partidul schimbării". "Printre cei care mi-au semnalizat probleme grave la ANRP a fost şi Elena Udrea, deci vă confirm că a făcut acest lucru. Ea doar avea doar informaţii de la cei care veneau să reclame la ea, oameni interesaţi, sau din discuţii cu parlamentarii. Afirmaţia doamnei Udrea - că m-a informat despre neregulile de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor - este corectă. Dar preşedintele este conectat şi la alte surse de informaţii, precum sinteza de presă din fiecare dimineaţă în care i se subliniază elementele care sunt declarate în interiorul instituţiei ca priorităţi: corupţie, fraudă economică ş.a. O altă sursă extrem de importantă pentru preşedinte este Departamentul de Relaţii cu Publicul. (...) Periodic se face o sinteză a sesizărilor şi constaţi că sunt reclamaţii cu privire la modul de desfăşurare a procesului de restituire. Legătura cu oamenii politici. Nu este Elena Udrea singurul om politic cu care eu am avut legătură şi de la care am preluat semnale. Elena Udrea are obligația să se ducă în fața procurorilor și apoi în fața judecătorilor. Dânsa pare a avea convingerea că se produce un abuz împotriva domniei sale", spune Traian Băsescu.

Congresul PMP a avut loc la Palatul Parlamentului începând cu ora 11.00, cu 756 de delegaţi şi o singură moţiune «România implicată-PMP partidul schimbării» .
.................
Membrii comisiei juridice din Camera Deputaţilor au dat aviz favorabil pentru toate solicitările DNA în ceea ce o priveşte pe Elena Udrea, respectiv arestarea preventivă şi extinderea urmării penale în cazul dosarelor Microsoft şi Gala Bute. Avizele sunt însă consultative, votul final urmând a fi dat luni, în plenul Camerei Deputaţilor.

La ieşirea de la şedinţa comisiei, Elena Udrea a declarat că solicitarea de arestare preventivă i se pare "excesivă şi excepţională" şi a precizat că le-a cerut colegilor săi deputaţi să încuviinţeze începerea urmăririi penale.
DNA a cerut, miercuri, Camerei Deputatilor arestarea Elenei Udrea, acuzată de trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea), trafic de influenţă (fapte în legatură cu derularea contractului e - Romania), trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaratii de avere.
Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, după ce procurorii au extins urmărirea penală pe numele ei şi pentru luare de mită, în dosarul "Gala Bute".Potrivit referatului cauzei, Udrea este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită."Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012”, susţin procurorii.În dosarul "Gala Bute", Direcţia Naţională Anticorupţie ceruse luni aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru infracţiunile de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5