Toată Bistiţa a fost într-un singur loc! Măruţă s-a întâlnit cu Pavel Bartoş, în Heidenfeld

sursa foto facebook

Andra, Connect-R, Proconsul, Deepcentral, Andreea Bălan, Laurenţiu Duţă, Keo&Skizzo Skillz, Crush&Alexandra, Marius Gavrilă& DJ Jungle, Alin Călinescu i-au invitat pe bistriţeni la distracţie, în Complexul de agrement Heidenfeld. Muzica bună a fost asezonată cu bucate alese gătite de Antonio Passarelli, Petrişor Tănase şi Alex. Întreaga manifestare a fost prezentată de Cătălin Măruţă, care spunea pe facebook: Toată Bistiţa a fost într-un singur loc!
Cel mai mare turneu naţional, MixMusix evo 2013, organizat de firmele „Lidl” şi „MixMusic”, respectiv de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Bistriţa a adus mii de oameni în Viişoara, maşinile fiind parcate până la pasarela la intrarea în Bistriţa. Organizatorii spun că bistriţenii au fost încântaţi de acest turneu, dovadă fiind prezenţa masivă, oraşul nostru fiind trecut pe lista cu cei mai buni colaboratori.
La concert a participat, inclusiv, Pavel Bartoş… de Bistriţa. “A venit să facem o poză după show! Mi-a spus că-i " Pavel Bartoş " spune Măruţă pe facebook. Adevăratul Pavel Bartoş va fi prezent la Zilele Municipiului Bistriţa. Măruţă a stat la o vorbă şi cu Bogdan de la Cassa Loco.

Comentarii

05/08/13 13:57
Vizitator

"Adevăratul Pavel Bartoş va fi prezent la Zilele Municipiului Bistriţa", care ar fi trebuit sa aiba loc pe 16 iulie. Primarul Cretu, schimba zilele orasului mai ceva decat Zarone ciorapii.
Din punct de vedere istoric, prima mentiune a asezarii apare la 2 aprilie 1241, intr-un document aflat in posesia Manastiri Benedectinilor din Luxemburg, in care se spune ca dupa ce in ziua de 31 martie hoardele tataresti au distrus localitatea Rodna, la 2 aprilie, au cauzat mari distrugeri si localitatii Nosa (la inceputul existentei sale localitatea Bistrita a purtat o perioada de timp denumirea de Nosa). Totusi, prima atestare documentara, care face trimitere la numele de Bistrita, apare la 16 iulie 1264, intr-un text al Curiei Papale, emis de Papa Urban al IV-lea, prin care se cerea imperativ nobilului Stefan, sa renunte la pretentiile sale hegemonice asupra Bistritei si tinuturilor Rodnei. Aceasta a fost declarata ca ziua localitatii Bistrita. Ulterior, in 1349 Bistrita este declarata oras, fiind amintita ca atare, sub numele de Civitas Bysterce. Din 1353 orasul Bistrita are dreptul de a tine targ anual de 15 zile, in luna august iar din1366 primeste dreptul de a poseda sigiliu sau pecete proprie (cap de strut incoronat cu potcoava de aur in cioc), care in vechea heraldica simbolizeaza comertul. In 1979 orasul Bistrita este declarat municipiu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5