Top 3 destinații din România ce par desprinse dintr-un basm! Tu le-ai vizitat?

Iubitorii de călătorii știu că nici o vacanță nu seamană cu alta și că fiecare destinație în parte are farmecul ei. Dacă vrei să vezi locuri deosebite și peisaje care să te lase fără cuvinte, nu trebui să parcurgi mii de kilometri și să părăsești granițele țării. România are un cadru natural minunat, care poate transforma orice excursie, într-un concediu reușit. Fie că iubești muntele sau marea, vei fi uimit de câte locuri frumoase poți vizita la tine în țară.

Iată un top 3 destinații de vacanță care par desprinse din povești:

  • Valea celor doisprezece

 

Este o locație desprinsă parcă din basme, și reprezintă destinația ideală pentru cei care doresc să se rupă cu totul de cotidian. Este situată în Dobreni, județul Neamț, iar  denumirea locului vine de la numărul căsuțelor care vor fi  construite pentru a alcătui un mic sat de poveste. Deocamdată sunt gata patru dintre ele și funcționează în regim hotelier. Acestea sunt ecologice, realizate în mare parte din pământ, lemn și piatră, iar încălzirea lor se face cu ajutorul sobelor.  Lumina vine de la ...opaiț! În incintă există un restaurant, dar și spații de relaxare cu saună sau ciubăr. E bine de știut faptul că Valea celor doisprezece este “deschisă” și celor care vor doar să viziteze locația, de marți până duminică, între orele doisprezece și șaisprezece.

 

  • Castelul de Lut - Valea Zânelor

  Este o locație de poveste, situată la poalele munților Făgăraș, în Porumbacu de Sus, județul Sibiu. Arhitectura acestui castel este una deosebită, o îmbinare între aspectul munților și casa piticilor din povestea Alba ca Zăpada. Acoperișul este făcut din șindrila de lemn, iar tencuiala din var hidraulic. Copiii sunt cei mai încântați să viziteze “Valea Zânelor”, dar locația este și pe placul adulților. Există spații special amenajate pentru a savura o băutură și a respira aer curat pe malul râului din apropierea castelului. Dacă vrei să te întorci în lumea basmelor și să ai parte de un peisaj de poveste, Castelul de Lut este, cu siguranță,  locul perfect. În cazul în care ești un mare iubitor de natură, poți poposi o noapte într-un camping din județul Sibiu. Caută rulote și autorulote de închiriat de la Rulotescu.ro și pleacă într-o vacanță care să te deconecteze de stresul cotidian.

  • Lacul Ochiul Beiului