Traditiile noastre în China

La EXPO 2010, de Ziua Naţională, la Expoziţia Mondială delegaţia României formată din ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, membri ai Parlamentului României a fost formata din secretarul de stat în cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Vasile Timiş, ambasadorul României la Beijing, Viorel Isticioaia, consulul general al României la Shanghai, Florin Tacu şi Comisarul General al României la EXPO 2010, Ferdinand Nagy afost însoţită de legendele sportului românesc – Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi şi Ilie Năstase. În acest context a avut loc un spectacol de gală, găzduit la Sala Roşie a EXPO Center. Concertul a fost deschis de Orchestra Naţională Radio, dirijată de Tiberiu Soare, şi a cuprins lucrări din muzica clasică românească şi universală: Gioacchino Rossini – Uvertură la Coţofana hoaţă, Ciprian Porumbescu – Balada, Camille Saint Saëns – Introducere şi Rondo capriccioso, George Gershwin – Rhapsody in Blue şi George Enescu – Rapsodia I. Solişti au fost Alexandru Tomescu şi Horia Mihail. Spectacolul a continuat cu o reprezentaţie a artistului Damian Drăghici şi a trupei sale de jazz clasic. Damian Drăghici a interpretat atât jazz, cât şi melodii adaptate din folclorul tradiţional la nai, instrument specific românesc. La finalul spectacolului, maestrul Grigore Leşe a avut o inedită prezenţă, interpretând folclor românesc autentic şi muzică străveche. De asemenea, marii artişti români Damian Drăghici şi Grigore Leşe au susţinut o serie de concerte pe scena din Europe Square din cadrul EXPO 2010. Concertul „Rădăcini” susţinut de maestrul Grigore Leşe împreună cu trupa şi concertul „Balkan Sessions – an ethno-jazz project” al artistului Damian Drăghici au încântat un public numeros, de peste 2.500 de persoane. Alături de maestrul Grigore Leşe au urcat pe scenă artistele Doina Lavric, Zamfira Muresan, Lenuţa Purja, balerina Liliana Iorgulescu, cvartetul aromânilor din Cogealac şi instrumentiştii Vasile Godja şi Simon Pop. Bistriţeanca Lenuţa Purja, angajată a Şcolii populare de Artă Bistriţa, a interpretat in cadrul acestor concerte hori de mireasă, strigături şi mioriţe de la poale de Tibleş.

Comentarii

10/08/10 23:37
Monalisa

Un articol clar si frumos! felicitari staff-ului Udrea!

10/08/10 23:17
Miklos

Hai ca asta este buna. Citesc primul articol in care este citata domna udrea si nu i se adreseaza nimic rau! si totusi se poate sa fim rezonabili!

10/08/10 20:49
Dorian

Si mai frumoasa reprezentatie a culturii si valorilor autentic romanesti sub atenta coordonare a doamnei Udrea. Chiar si politica poate fi placuta.

10/08/10 15:48
Dan

Dna Udrea a avut o prezentare foarte buna si cred ca s-a descurcat foarte bine.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5