Transparenţă şi întuneric la Sângeorz Băi. Traian Ogâgău: Oamenii au fost minţiţi, totul s-a făcut la comandă

         Scandalurile şi acuzele nu mai contenesc în oraşul staţiune. Puterea şi opozitia se acuză reciproc, îşi aruncă ”ocări” (vorba sângeorzanului), iar de câştigat nu are nimeni. Este cazul şi întâmplărilor de vineri seara când consilierul PSD, Alexandru Morar, unul dintre principalii oponenţi ai primarului Traian Ogâgau a încercat să facă o emisiune la postul local de televiziune, emisiune în care promitea dezvăluiri incendiare despre modul “fraudulos şi netransparent”  în care este administrat bugetul Sângeorzului. Ca un făcut, reţeaua electrică şi-a gasit tocmai atunci să provoace probleme, iar între orele 18:00 şi 19:00 (adică tocmai ora de desfăşurare a emisiunii) să apară mai multe pene de curent.

Consilierul PSD Alexandru Morar declară că nu se poate pronunţa dacă a fost un accident sau alte cauze. În schimb am discutat cu mai mulţi locuitori ai Sângeorzului care declară sus şi tare că primarul a întrerupt curentul tocmai pentru ca invitatul să nu poată vorbi în emisiunea postului de televiziune.

         Primarul oraşului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, se declară şocat de ceea ce se discută în oraş şi spune clar că nu are niciun amestec sau influenţă în întreruperile accidentale de curent electric.

Şeful Electrica, de la Punctul de exploatare Sângeorz Băi, ing. Ioan Haruţa, a declarat pentru cotidianul Răsunetul că în seara de vineri au fost trei defecţiuni care au dus la pene repetate de energie, şi anume un şoc în comuna Lunca Ilvei unde a fost ruptă linia în cariera la Turnuri, apoi  două rezistenţe  finale de 20 kilovolţi în Valea Vinului, şi, în fine, cablul peste Someş până pe Rogina a fost defect în 3 locuri.

În ceea ce priveste acuzaţiile că banii au fost daţi discreţionar, Călina Sestac, consilier al primarului, responsabilă cu proiectele, şi Marian Pop Frunză, responsabilul cu achiziţile în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a oraşului Sângeorz Băi, ne-au declarat că toate achiziţiile au fost făcute în conformitate cu Legea 98/2016, care prevede la art. 7 alin. 5 că achiziţiile publice se pot face direct în limită a 131.000 lei pentru cumpărări şi 441.000 lei pentru lucrări, dar şi cu Hotărârea de Guvern 395/ 2016.

Astfel că după întocmirea raportului de necessitate, a fost luat în calcul nu neaparat cel mai mic preţ, ci cel mai mic cost. “Dacă un produs costă 10 bani în Bistrita şi 12 bani în Sângeorz Băi, e clar că îl vom cumpăra pe cel din oraş pentru că este mult mai mic costul achiziţiei, în sensul ca nu suntem obligate să plătim transportul sau să ne deplasăm noi după un produs, fapt care ar duce la creşterea preţului de achiziţie. În plus, banii rămân la agenţii economici din oraş, fapt care poate duce la o creştere economică a staţiunii pentru că se învârt tot în economia locală”, a declarat Marian Pop Frunză, responsabilul cu achiziţiile în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a oraşului Sângeorz Băi.

Despre acuzaţia că muncitori si utilaje ale Primăriei ar fi lucrat la Casa de Hogina Maria, care aparţine socrului primarului Ogâgău, acesta a declarat că doar a ajutat angajaţii Electrica să transporte, cu utilajul primăriei, stâlpii de electricitate care trebuiau înlocuiţi şi ”astfel s-a dat posibilitatea interpretării rău-voitoare din partea unor cetăţeni care se opun progresului staţiunii”. De asemenea, primarul sangeorzan a declarat că nu doar în acea zonă au fost ajutaţi cei de la Electrica să îşi transporte stâlpii de electricitate, ci pe mai multe văi de pe raza oraşului.

În ceea ce priveşte problema referendumului, Traian Ogâgău declară că acesta cu siguranţă nu va avea loc, deoarece nu există motive întemeiate pentru ca prefectul şi comisia să aprobe organizarea acestuia, iar în ceea ce priveşte semnăturile, Ogâgău nu crede în veridicitatea lor. ”Pe fondul nemulţumirilor, oamenii au fost minţiţi şi au semnat pentru altceva, unii pentru dispensar, alţii pentru capelă, altii pentru sala de nunţi, dar totul s-a facut la comandă, ştim noi a cui”, a declarat edilul someşan.

Traian Ogâgău a mai spus că oricine este curios şi vrea să fie informat, poate să intre pe site-ul primăriei unde totul este transparent şi la vedere, iar el îşi va continua munca în folosul oamenilor care l-au ales şi nu numai.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5