Tratamente naturiste pentru afectiunile sistemului nervos

Fie ca vorbim despre planul psihic sau despre cel fizic, activitatile pe care le duce la bun sfarsit organismul uman sunt controlate, in amanunt, de catre sistemul nervos si al sau pilon central, respectiv creierul. In contextul unei actiuni voluntare, creierul preia postura "initiatorului", in timp ce nervii devin structuri functionale, utile in transportul informatiei. Pentru ca aceasta legatura sa se realizeze asa cum trebuie, organismul nostru trebuie sa fie intr-un constant echilibru chimic, echilibrul interior fiind promotorul pentru sanatatea corporala si mentala a fiintei umane.

Pentru conservarea echilibrului chimic, oamenii ar trebui sa isi deschida orizonturile si sa isi asume, treptat, avantajele pe care le pot culege din randul remediilor naturiste. Categoria "plantelor" reprezinta un bun inceput, beneficiile pe care ele le aduc organismului fiind in principal legate de estomparea stresului si de diminuarea pragului ridicat pe care il atinge tensiunea de zi cu zi. Exemplele propriu - zise sunt multe la numar, scopul nostru fiind acela de a aminti speciile cel mai usor de inclus intr-o dieta echilibrata. Vorbim despre plante ale caror infuzii va pot relaxa, precum musetelul, sunatoarea ori rozmarinul, dar si despre plantele recunoscute pentru lupta constanta pe care o poarta cu depresia, asa cum ar fi teiul, vascul sau iscopul.

In randurile ce urmeaza va vom prezenta cele mai comune afectiuni ale sistemului nervos pe care ar trebui sa le tratati cu seriozitate, tocmai pentru ca ele va pot afecta starea generala, dispozitia citadina, dar si randamentul in timpul orelor de lucru. Dupa cum o sa observati, pentru vindecarea afectiunilor listate o vizita intr-o farmacie naturista s-ar putea dovedi cel mai inspirat lucru pe care il puteti face, asta daca nu doriti sa apelati la clasicele produse din industria farmaceutica, recunoscute prin prisma cantitatilor imense de compusi sintetizati pe care le cuprind in a lor compozitie.

Anxietatea

Da, anxietatea este o problema comuna a omului contemporan, caci nu putine sunt situatiile in care simtim cum lucrurile din jurul nostru ne scapa de sub control. Niciun prilej mai bun pentru ca nesiguranta, teama de esec si instabilitatea emotionala sa se instaleze comod in constiinta noastra. Cu toate acestea, desi anxietatea pare a fi o afectiune a carei evolutie depinde doar de modul in care suntem obisnuiti sa ne raportam la lucrurile din jurul nostru, ea infatiseaza si simptome fizice, asa cum ar fi hipertensiunea arteriala. In plus, ne confruntam cu episoade severe de insomnie, cu atacuri de panica, dar si cu stari prelungite de irascibilitate.

Cauzele par a fi deficitele nutritive, mai precis lipsa vitaminelor din clasa B, a seleniului ori a magneziului. Astfel, primul pas pe care il puteti face pentru a va elibera de anixetate este acela de a aduce organismului un plus nutritiv, alternativele de pe rafturile unei farmacii naturiste fiind dintre cele mai variate. Pe de-o parte, avem clasicele capsule de magneziu, calciu ori vitamina B. Insa, la polul opus exista o paleta variata de plante ajutatoare, nume importante fiind valeriana, gura lupului si teiul.

Migrenele

Durerile acute de cap nu mai sunt de foarte mult timp o noutate pentru publicul modern. De ce spunem acest lucru? Ei bine, putini sunt aceia care nu trebuie sa faca fata cu brio grijilor cotidiene, stresului si presiunii din jur. Daca adaugam la factorii de natura emotionala problemele digestive ori cele legate de postura necorespunzatoare a corpului, atunci vom  reusi sa insumam cauzele migrenelor. Bineinteles, pe lista cauzelor se pot regasi si alergiile, traumatismele severe, afectiunile sistemului respirator ori consumul diverselor substante nocive ( alcool, droguri, surplus de cofeina).

Extractele din plante la care puteti apela pentru a elimina din rutina zilnica migrenele puternice sunt multe la numar, iar din aceasta cauza trebuie sa le alegeti pe acelea care nu va vor declansa alergii ori probleme digestive. Medicii specialisti recomanda florile de musetel, floarea de soc, frunzele tinere de menta, dar si cimbrul mediteraneean. Aparent, plantele din aceasta categorie pot fi administrate deopotriva sub forma de ceai, dar si sub forma de tincturi locale, aplicate intocmai peste zonele in care migrenele persista la un nivel inalt. In plus, pentru persoanele care adora sesiunile indelungate de masaj si de aromaterapie, uleiurile esentiale bazate pe lavanda, maghiran ori rozmarin par a face minuni.

Hiperactivitatea

Prea putin relevant este daca aceasta afectiune se intalneste la adulti ori la copii, desi publicul infantil este mult mai predispus sa manifeste o asemenea dereglare a sistemului nervos. Simptomele nu sunt dificil de individualizat, mai ales daca vorbim despre un parinte grijuliu, atent, care monitorizeaza activ evolutia micutului sau. Surplusul de energie la orice ora din zi, dificultatile de concentrare acutizate in momentul in care copilasul se afla intr-un grup unde exista reguli, accesele tot mai frecvente de furie necontrolata, dar si primele evidente ale comportamentului agresiv sunt doar cateva dintre simptomele carora ar trebui sa le oferiti atentie. Din perspectiva adultului, simptomele se invart in acelasi registru, lipsa de concentrare si agresivitatea in relatiile cu persoanele din jur fiind cele mai concludente argumente.

Originile hiperactivitatii sunt diferite, publicul infantil fiind victima dietelor dezechilibrate, cu numeroase carente de zinc, vitamina B, magneziu ori acizi grasi, in timp ce adultii pot deveni hiperactivi din cauza unor alergii ori din pricina candidozelor. Avand in vedere cauzele diferite care pot conduce la instaurarea hiperactivitatii, pentru copii se recomanda monitorizarea atenta a regimului alimentar, dar si adaugarea suplimentelor nutritive in dieta acestora. Daca parintele nu este adeptul complexelor de multivitamine, atunci el va trebui sa includa in regimul copilasului numeroase legume si fructe, in stare proaspata. Acestea pot completa golurile lasate de deficitele de zinc ori de magneziu. Mai mult decat atat, se recomanda excluderea bauturilor acidulate ori a sucurilor foarte dulci, aromele sintetizate fiind si ele responsabile pentru cresterea hiperactivitatii.

In dreptul adultilor, cea mai simpla maniera prin care comportamentul hiperactiv poate fi eliminat este aceea de a trata afectiunile ce servesc drept origini. Astfel, se va purcede spre eliminarea substantelor chimice care provoaca dezechilibre, se vor trata alergiile si se vor folosi plante cu efect tonic pentru a inlocui alternativele nocive pe care le utilizati inainte pentru a va energiza. ( papadia, gentiana).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5