Trei corpuri de clădire de la Grigore Moisil, reabilitate cu fonduri europene de peste 30 milioane lei

Consiliul Local Bistriţa, va dezbate, în şedinţa extraordinară de luni, proiectul de hotărâre privind proiectul “Reabilitare şi modernizare Colegiul Tehnic Grigore Moisil, corp A, B si C, Municipiul Bistriţa” şi cheltuielile aferente proiectului care va beneficia de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

    Valoarea totală a Cererii de finanţare este în cuantum de 30.934.660,90 lei, din care 24.413.024,66 lei  -  valoarea totală eligibilă şi 6.521.636,24 lei -  valoare totală neeligibilă. Contribuţia proprie în proiect a Municipiului Bistriţa, în cuantum de 7.009.896,76 lei, reprezintă achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile a proiectului şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului.  Durata de implementare este de 32 luni. 

         Municipiul Bistriţa a depus, în data de 14 martie 2018, Cererea de finanţare, iar Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a a informat Primăria municipiului Bistriţa asupra faptului că proiectul a parcurs etapa de evaluare tehnică şi financiară, urm#nd să fie încadrat în etapa precontractuală.

         Proiectul urmăreşte creşterea calităţii infrastructurii educaţionale din municipiul Bistriţa, relevante pentru piata forţei de muncă, prin îmbunătăţirea condiţiilor de studiu pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin reabilitarea öi modernizarea Colegiului Tehnic Grigore Moisil, corp A, B si C.  

     În fapt, vor fi reabilitate, modernizate şi dotate corpul A - Liceu Tehnologic, clădire cu regim de înălţime P+3 E şi o suprafaţă construită de 610 mp şi corpul C - Şcoala Profesională, clădire cu regim de înălţime P+3E, cu o suprafaţă construită de 608 mp.De asemenea, va fi reabilitat, modernizat şi dotat imobilului corpului B al Colegiului Tehnic Grigore Moisil, clădire cu regim de înălţime P+4E, cu o suprafaţă construitü de 584 mp, cu destinaţie de internat pentru elevii din mediul rural care studiază în cadrul şcolii.

         Grupul ţintă este reprezentat de elevii Colegiul Tehnic Grigore Moisil, elevii din mediul rural care studiază în cadrul unităţii şcolare şi beneficiazü de serviciile internatului, cadrele didactice şi personalul auxiliar care îşi desfăşoară activitatea la această instituţie de învăţământ.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5