Trei idei bistriţene, în competiţie pentru finanţare în „Ţara lui Andrei”

Petrom pune în joc 160.000 de euro în acest an pentru ca cei cu idei “cu ceva în plus”, bune pentru comunitate, să-şi transforme planul în realitate. La nivel naţiona, au fost înscrise în competiţie 164 proiecte, dintre care trei sunt din Bistriţa-Năsăud. Până pe 8 iulie, ora 10:30, trebuie să intri pe www.taraluiandrei.ro, să descoperi poveştile proiectelor înscrise şi să votezi pe cel care te convinge. Câştigătorii vor fi desemnaţi după un punctaj care ţine cont, în pondere de 40, de votul publicului, iar 60% de jurizare. Bistriţenii au propus idei care vizează problematica mediului şi a educaţiei.

"FORUM ENERGIE +20" platformă activă de promovare a surselor alternative de energie este o idée promovată de Cristian Teţcu. Realizarea proiectului asigură promovarea surselor energetice alternative prin organizarea unui forum (o platformă de discuţii) cu elevi, profesori şi funcţionari publici, în care se vor dezbate problemele concrete cu care se confruntă şcolile în domeniul energetic. Paralel cu acest forum se va crea o structură aplicată, pentru elevi, sub forma unui club numit "ENERGIE +20". Elevii vor fi susţinuţi în vederea realizării unui plan de implementare a utilizării energiilor regenerabile pentru şcoala în care învaţă, respectiv cinci unităţi de învăţământ din municipiul Bistriţa.

Ioana Iulia Cihărean vine cu proiectul “Comunitatea în Centru”, care îşi propune să formeze elevii în vederea unei promovări eficiente şi constructive a propriei persoane, prin intermediul unor workshop-uri în contexte variate, atât şcolare cât şi extraşcolare. Astfel, vor fi recrutaţi 20 de elevi care vor decora spaţiul destinat activităţilor de consiliere şcolară, cu accent pe art-terapie. Alţi 480 de elevi vor participa la workshop-uri de autocunoaştere, de promovare a propriei persoane dar şi la activităţi de voluntariat. Prin proiect se va oferi unui număr de 100 de părinţi training specializat pe latura educaţiei parentale. Mai mult, 100 cadre didactic vor promova lectura ca parte importantă a dezvoltării personale - prin intermediul povestirilor cu scop terapeutic.

„Micii Inocenţi merg la şcoală”, proiect propus de Fundaţia Inocenţi, se adresează problemei integrării în societate a copiilor rromi prin spijinirea procesului educativ. În cadrul proiectului, un număr de 40 copii vor participa la activităţi de tip afterschool, de socializare, de dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă şi a abilităţilor practice/ creative, pe o durată de 11 luni.
„Unul din cinci copii rromi nu merge la şcoală, cel mai frecvent motiv invocat fiind cel legat de lipsa resurselor financiare. Astfel, ne dorim să susţinem un număr limitat de copii cu probleme sociale, în special de etnie rroma, din municipiul Bistrita şi cartierele Viişoara şi Subcetate, prin intermediul căruia să integrăm şcolar copiii pentru a asigura continuitatea şi succesul şcolar al copiilor”, se arată în motivarea proiectului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5