TSD lansează ”Profil de tânăr candidat”. Vezi cum te poţi înscrie pentru alegerile locale din acesT an!

TSD Bistrița-Năsăud lansează proiectul ”Profil de tânăr candidat”, primul proiect al unui partid politic din România, destinat tinerilor profesioniști care au o șansă reală de a candida pe lista de Consilieri Locali a Partidului Social Democrat la alegerile locale din 5 iunie 2016, anunţă formaţiunea, printr-un comunicat de presă.  

Tineretul Social Democrat este cea mai importantă organizație politică de tineret din România și din județul Bistrița-Năsăud (dacă ar fi un partid politic distinct, ar fi al treilea partid din România, din punct de vedere al numărului de parlamentari și europarlamentari). Astăzi ne aflăm într-un moment în care Partidul Social Democrat trece printr-un proces amplu de ”întinerire”, drept dovadă sutele de tineri care au intrat în TSD în ultimul an, în aproape fiecare dintre localitățile județului Bistrița-Năsăud. Dorim să ne deschidem față de tineri și de ideile lor. Vrem să oferim o șansă reală ideilor acelor tineri profesioniști și cu expertiză, care sunt interesați de comunitățile din care fac parte”, îşi motivează demersul staff-ul TSD BN.

Astfel, în perioada 9 februarie – 21 februarie candidații pot să se înscrie. La finalul lunii februarie va fi programată o primă întâlnire cu toți candidații, în cadrul căreia va avea loc și un  seminar de introducere în administrația publică, științe politice și public speaking. De asemenea, candidaților li se va oferi și un suport de curs în format electronic, iar la finalul perioadei de selecție vor fi evaluați prin intermediul unui examen. În luna martie va fi desemnată echipa de tineri profesioniști a Partidului Social Democrat pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, iar până în luna mai vor fi lansate sesiuni de pregătire și workshop-uri cu viitorii candidați.

Profil de tânăr candidat” este prima oportunitate reală oferită de un partid politic tinerilor profesioniști care își doresc să treacă în zona decizională dar până acum nu au avut această șansă. PSD Bistrița-Năsăud este primul partid care a înțeles importanța tinerilor în politică și care se deschide cu adevărat către aceștia! Nu credem într-un viitor prestabilit, ci într-unul construit de noi! Alătură-te și tu, progresului României!”, menţionează Bogdan Ivan-Gruia, președinte TSD Bistrița-Năsăud.

Ce trebuie să conțină Dosarul de candidat?

1.   Copie după actul de identitate;

2.   CV în format europass;

3.   Scrisoare de motivație – care trebuie să includă și activități de implicare civică sau voluntariat anterioare;

4.   Proiectul de candidatură (un proiect al candidatului, care îl va susține în calitatea de ales local);

5.   Cazier judiciar / declarație pe proprie răspundere, care să ateste faptul că respectivul candidatul nu este condamnat sau trimis în judecată pentru orice tip de încălcare a legii;

Cine se poate înscrie la ”Profil de tânăr candidat”?

Tineri cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani (conform Legii electorale, pe listele de Consiliu Local și Consiliu Județean pot candida cetățenii români care au 23 de ani împliniți inclusiv până în ziua alegerilor); Cu toate acestea, la programul de formare a tinerilor candidați se vor putea înscrie și tineri cu vârsta minimă de 18 ani, care vor parcurge același program de formare ca și candidații eligibili.

Programul este destinat tinerilor din județul Bistrița-Năsăud, neafiliați politic, dar și membrilor TSD Bistrița-Năsăud.

Cum te poți înscrie pentru ”Profil de tânăr candidat”?

1.   Printr-un mesaj pe pagina de facebook  TSD Bistrița-Năsăud;

2.   Prin trimiterea unui e-mail la adresa: [email protected]

3.   Telefonic: 0766/241740 (Alin Demian – secretar general TSD B-N) sau 0740/089902 (Oana Prislopan – Vicepreședinte TSD B-N)

4.   La sediul PSD din Bistrița, strada Gheorghe Șincai nr. 3-5. Persoană de contact Vlad Ciocan (Purtător de cuvânt TSD B-N).

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5