AS TV, prima televiziune din viaţa bistriţenilor, la 19 ani ! Mihai Rotaru, manager AS TV: Ne rebranduim cu un studio nou pe care nu foarte multe televiziuni profesioniste îl au

 11 aprilie 1999 a fost pentru Bistriţa ziua în care a început să emită, pentru prima dată, un post local de televiziune. Se numea ARD-SAT şi avea coagulată, în jurul patronului Mihai Rotaru, o echipă de oameni entuziaşti care se ambiţionau să-şi dovedească aptitudinile pe un tărâm nou şi destul de pretenţios cum este cel al televiziunii.
            Felicitari tuturor celor care au pus o cărămidă în construcţia AS-TV, dar şi mai multe celor care au rămas fideli postului de televiziune înfiinţat de Mihai şi Matilda Rotaru: Cristian Berari, Dinu Neagoş, Florentina Iftimescu, Livia Mărginean, Emil Nechiti, Cristi Popa, Cornel Ciocan, Dan Pânzariu, Cristi Avram, Ciprian Ianuş, Maria Hăbălău, Crina Moldovan  şi lista poate continua.

 Printre cei mai vechi realizatori ai Televiziunii se află Nicolae Feier, cu emisiunea de religie – Lumină Lină şi Menuţ Maximinian cu emisiunea Astăzi sărbătorim. Jurnalul AS TV este realizat de Monalisa Lucia Chiş, Jurnalul Cultural de Doris Cosma, „Leacurile lui Popică”- Ionaş Pop, POV 21 – Gavril Urs, Bistriţa în mişcare – Dorin Arsinte şi Monalisa Chiş, Impact – Cristian Berari şi Simona Bosbici, Cununa folclorului – Marioara Sigheartău, Conexiuni culturale – Dorel Cosma, Lumea în care trăim – Dorin Arsinte, Actualităţi religioase – protopopul Alexandru Vidican, Banii vorbesc – Violeta Păştean, Sănătatea ta –Laura Stanciu, Unde-i adevărul – Cristian Berari, Politici de fier – Dorin Arsinte, Ştirile săptămânii – Monalisa Chiş, Emisiunea fără nume – Ioan Bâca, La izvor de cânt şi dor – una dintre cele mai vechi emisiuni realizate de ministrul secretar de stat Alexandru Pugna şi continuată de Menuţ Maximinian, Împreună – Lorand Mathe, Satul meu european – Dorin Arsinte. În momentul de faţă, televiziunea trece printr-o rebranduire.

La mulţi ani, AS TV !


Mihai Rotaru, manager AS TV: Ne rebranduim cu un studio nou pe care nu foarte multe televiziuni profesioniste îl au

 

                        Rep.: - Cum se vede AS TV la 19 ani?

            Mihai Rotaru, manager AS TV: - Anii trec enorm de repede. Acum 23 de ani am luat licenţă pentru acest post de televiziune. În prima zi de Paşte a anului 1999 s-a realizat prima emisiune difuzată în eter pe canalul 56 UIF, transmisie terestră. Anii nu au trecut fără folos şi cât Dumnezeu mă va mai lăsa să lucrez voi face tot ce voi putea pentru ca bistriţenii să aibă emisiuni de calitate. Am realizat, în 2010, un studiu de televiziune în centrul oraşului, clădire proprietate a televiziunii, ceea ce nu a fost un lucru oarecare. Investiţia a fost realizată în trei luni din momentul terminării clădirii noi, până la sfinţire. Am început cu camere de luat vederi ale operatorilor, după primul anunţ angajăm cameramani cu cameră proprie. Iată că am reuşit, după ce mulţi ani am stat în chirie la ICAR, să avem propriul studio de la o investiţie de 50.000 euro, cu camere noi, performante, pe care nu foarte multe televiziuni profesioniste le au. Nu m-am lăsat şi în alte trei luni de zile, de la data semnării unui contract, în 27 decembrie 2017, până în aprilie 2018, am pus în funcţiune echipamente noi şi performante, un studio de televiziune în valoare de 107.000 euro, fonduri europene. Sunt nişte realizări. Mă pot declara satisfăcut la cei 19 ani. Sperăm ca la 20 de ani să mai venim cu ceva noutăţi.

           Rep.: - Câteva cuvinte despre echipa televiziunii.

            Mihai Rotaru, manager AS TV: - În această perioadă şi personalul pe care l-am avut a fost triat, unii au venit, alţii au plecat, dar pot să spun că astăzi AS TV înseamnă un brand, înseamnă un colectiv bine închegat, un post de televiziune fără colatură politică, în interesul publicului telespectatori. Emisiunile noastre sunt în special concepute pentru a fi vizionate de un public diversificat, cele care s-au consacrat de-a lungul timpului fiind în special cele cu specific social, cu telefoane în direct, cele folclorice aniversare, de sănătate şi turistice dar şi mai nou venitele în grilă cu specific pescăresc, economice, psihologice şi de fitness. Angajaţii şi colaboratorii AS-TV au, în proporţie de peste 90%, studii superioare, masterate, cursuri de specializare în televiziune şi chiar doctorate. Sloganul postului AS-TV “ Asta-i televiziunea ta! “ este din 2008 un brand, marcă înregistrată la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci) şi este considerat de noi o obligaţie, care ne onorează şi anume aceea de a aduce în atenţia publicului din judeţ evenimentele locale, ce se situează pe primul loc în preferinţele oricărui public de televiziune, deci şi ale celui din judeţul nostru.O altă realizare importantă este cea a site-ului propriu, prin care pe internet, în toată lumea pot fi vizionate, oricând, programele postului nostru de televiziune, accesând www.as-tv.ro.

            E foarte multă muncă şi nu pot să nu remarc faptul că mereu alături de mine a fost soţia, doar aşa, lucrând împreună, din acest colectiv de două persoane am reuşit să avem un colectiv de 12 angajaţi cu carte de muncă, şi alţi 20 de colaboratori. Avem, în momentul de faţă, o echipă pe care ne putem baza. Totul înseamnă muncă, iarăşi muncă şi responsabilitate.

            Rep: - Cum aţi făcut să treceţi peste situaţiile limită?

            Mihai Rotaru, manager AS TV: - Cu calm, fără decizii luate la nervi, în pripă. Ne-am sfătuit foarte mult unii cu alţii. Accept oricând idei de la fiecare. N-am mers pe principiul „fă aşa că eu sunt şef”. Nu mă deranjează să fie lângă mine colaboratori cu iniţiativă. În vecii vecilor n-aş fi crezut că duc această televiziune peste 20 de ani, de când am iniţiat-o. Munca mă şi ţine în viaţă, în formă.

            Rep: - Un mesaj pentru telespectatori.

            Mihai Rotaru, manager AS TV: - Să aibă încredere că televiziunea AS TV nu-i va dezamăgi. Acum, când avem o superdotare care din punct de vedere tehnic, nu ne rămâne altceva decât să trecem la îmbunătăţirea programelor proprii de televiziune. Sper ca la 20 de ani să putem sărbători cu o satisfacţie deosebită şi cu rezultate pe măsură.

            Rep.: - Vă mulţumesc. Vă urăm „La mulţi ani!” şi fie ca prima televiziune din viaţa bistriţenilor să sărbătorească, împreună cu aceştia, mulţi ani de acum înainte!


Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5