Un copil de 11 ani şi-a salvat fratele mai mic dintr-un incendiu, scoţându-l pe geam

Sursa: Agerpres

Un copil de 11 ani din comuna Runcu Salvei, judeţul Bistriţa-Năsăud, şi-a salvat, vineri, fratele mai mic cu şase ani dintr-un incendiu care le cuprinsese casa, scoţându-l pe geam, chiar dacă flăcările îi cuprinseseră corpul.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, incendiul a fost semnalat după miezul nopţii.

În casă se aflau doar cei doi copii minori, părinţii lipsind în acel moment de la domiciliu.

"Incendiul a izbucnit într-una din încăperi, iar flăcările s-au extins cu repeziciune la întreg imobilul construit preponderent din material lemnos. Patru echipaje de intervenţie, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un echipaj de prim ajutor şi echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD s-au deplasat de urgenţă la locul solicitării. Un copil, în vârstă de 5 de ani, a fost evacuat de către fratele său, în vârstă de 11 ani, dintr-o încăpere cuprinsă de flăcări, înainte ca echipajele de intervenţie să ajungă la locul solicitării", se arată în comunicat.

Ambii copii s-au ales cu arsuri pe suprafaţa corpului, ei fiind preluaţi imediat de către echipajele SMURD şi transportaţi către cea mai apropiată unitate spitalicească. Starea de sănătate a copilului, în vârstă de 11 ani, a impus intervenţia elicopterului SMURD, pentru a fi transportat la Bucureşti.

Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite în aproximativ trei ore, împiedicându-se propagarea flăcărilor la casa de locuit învecinată, aflată la câţiva metri distanţă faţă de zona de manifestare a incendiului.

După finalizarea intervenţiei, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de efectul termic al curentului electric.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5