Un membru de la Secţia de votare 18 din Bistriţa, sancţionat cu 600 lei! A intrat cu alegătorul în cabină!

Un membru de la Secţia de votare 18 din Bistriţa a fost sancţionat de forţele de ordine, a anunţat judecătorul Liliana Tertiş, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Bistriţa-Năsăud.

„La secţia de votare nr. 18 din Bistriţa, reprezentantul Alianţei pentru Bistriţa a fost amendat contravenţional, motivat de faptul că a însoţit mai multe persoane în cabina de vot. A fost atenţionat că nu are voie sp ăntre în cabina secţiei de votare. Preşedinta secţiei a organizat în aşa fel  activitatea, în cât este repartizat să vadă dacă alegătorii respectă distanţarea. I-am recomandat să aibă grijă să foe schimbat, să nu aibă permanent acea sarcină”, a declarat preşedintele BEJ BN.

Legea spune că nimeni nu are voie să intre în cabina de vot,  pe lângă alegător, iar în cazuri deosebite se poate apela la o persoană din familie sau la o terţă persoană, care nu este din biroul secţiei de votare, nu este candidat etc.  

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ BN, Crina Sârb, persoana respectivă a primit o amendă de 600 lei.

*** 

O altă sesizare făcută către Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Bistriţa-Năsăud este că la Secţia 40 din Bistriţa s-ar fi completat procesul-verbal de constatare a rezultatelor alegerilor cu numele membrilor, mai mult că ar fi fost semnat "în alb". BEJ  a dispus anularea proceselor-verbale şi întocmirea acestora după finalizarea procesului electoral şi de numărare a voturilor. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5