Un nou început de an şcolar la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu. Primarul Ovidiu Creţu şi subprefectul Ovidiu Frenţ, printre invitaţi

Toate drumurile au dus în prima zi a săptămânii spre creşe, grădiniţe, şcoli gimnaziale ori licee. Curtea Colegiului Naţional Liviu Rebreanu era plină de părinţi, elevi şi profesori. Pentru majoritatea, reîntâlnirea a fost motiv de fericire, ocazie numai bună de depănat amintiri din vacanţă. Pentru cei mai mici, prima zi de şcoală a avut o mare încărcătură emoţională, astfel că părinţii şi-au însoţit odraslele cu nelipsitele buchete de flori oferite doamnelor învăţătoare. Dintre oficialităţi au fost prezenţi primarul Ovidiu Creţu şi subprefectul Ovidiu Frenţ, alături de reprezentanţi ai poliţiei bistriţene.

Ceremonia a început prin intonarea imnului naţional, după care directorul Colegiului Naţional Liviu Rebreanu, profesorul Constantin Rus, a dat tonul discursurilor, urându-le rebreniştilor un an bun şi succes la învăţătură, trecând în revistă şi performanţele obţinute de Rareş Buhai, Daria Cindrea şi alţi olimpici ai colegiului.
Primarul Ovidiu Creţu a avut mai mult un discurs tehnic, alegând să vorbească despre lucrările de reabilitare a sălii de sport şi a clădirii şcolii gimnaziale, iar subprefectul Ovidiu Frenţ, absolvent de Rebreanu, şi-a salutat profesorii şi voluntarii Tăşuleasa Social.

După cuvintele rostite în curtea şcolii, elevii s-au îndreptat către sălile de clasă.

Comentarii

14/09/15 14:09
Vizitator

Unde nu-i cap… Pentru perioada reabilitarii CNLR puteau fi gasite cu usurinta solutii astfel incat procesul de invatamant sa sufere cat mai putin. Astfel, pentru sali de curs puteau fi gasite in apropiere alte spatii. Spre exemplu,in cladirea de pe Strada Ursului nr. 12-14, unde a functionat Institutul de Proiectare inainte de 1989, au existat spatii construite special pentru o facultate de subingineri care functiona pe atunci la Bistrita. Acele spatii puteau fi amenajate pentru activitatea de invatamant. Cu atat mai mult cu cat, urmeaza si cladirea principala sa intre in reabilitare. De aceea, cladirea de pe strada Ursului 12-14, ar putea fi integrata in Campusul Şcolar al Colegiului Naţional ”Liviu Rebreanu”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5