Un portret al mentorului spiritual, dăruit Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”

Născută la izvoarele râului Someş, dar adoptată de Oraşul Academicienilor de o viaţă, doamna Floarea Pleş a dovedit încă o dată că este o adevărată Năsăudeancă. Implicată activ în viaţa culturală a Năsăudului, preşedinta Cerc oraş Astra Năsăud, după ce zilele trecut a reuşit să verniseze o expoziţie unicat pentru oraş la Muzeul Grăniceresc Năsăudean, iată că acum surprinde cu un gest de suflet pentru suflete, din inimă pentru inimi: a donat Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” un portret al mentorului spiritual al acestui centru şcolar de excepţie din Năsăud.
Încântată de cadoul primit, prof. Mărioara Secheli, directorul instituţiei, a mulţumit în numele tuturor şi a generaţiilor ce vor urma, întrebând-o, totodată, pe donatoare de ce face acest gest. Floarea Pleş, emoţionată vizibil, a spus: „Drept răsplată pentru felul în care l-aţi educat pe nepotul meu – George Pleş – acum doctor în Geologie şi asistent universitar la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, căruia i-aţi pus creionul în mână şi l-aţi avut elev în perioada 1990-1994, perioadă în care i-aţi fost o a doua mamă, ca să spun aşa…”. „A fost, cred, cea mai bună serie de elevi, fiecare reuşind să se realizeze în viaţă”, a replicat, cu nostalgie, actualul director al şcolii, prof. Mărioara Secheli.
Portretul lui Mihai Eminescu va înnobila sala direcţiunii şcolii, iar când vor avea evenimente şi acţiuni cu elevii, va fi dus în Clubul şcolii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5