Un spectacol de suflet de românaşi bistriţeni pentru suflete de românaşi basarabeni – Grădinari bistriţeni pentru copii basarabeni

O acţiune de suflet, de mare sensibilitate românească, de trezire a conştiinţei româneşti, spre încântarea văzului, auzului şi simţului, de prietenie şi dăruire, oferit de suflete de îngeri bistriţeni din grădiniţele municipiului Bistriţa, pentru suflete gingaşe de românaşi basarabeni din Republica Moldova, s-a derulat pe scena frumosului şi impunătorului Palat al Culturii Bistriţa, în prezenţa unui public deosebit, care a aplaudat la scenă deschisă evoluţia micilor şi valoroşilor artişti grădinari bistriţeni, sala fiind ocupată la capacitate maximă.
Deosebitul eveniment şi act artistic de înaltă ţinută a fost organizat de către Fundaţia Progress, având sprijinul Consiliului Judeţean B-N, Centrului Judeţean pentru Cultură B-N şi Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa, gazda deosebită a activităţii, care au dorit, prin acest spectacol caritabil, sub frumoasa şi lămuritoarea denumire „Grădinari bistriţeni pentru copii basarabeni”, să ofere, cu generozitate, momente de fericire copiilor din grădiniţele basarabene prin dăruirea, cu drag şi emoţie, de cărţi cu grafia latină pentru două biblioteci rurale din Republica Moldova din suma rezultată din vânzarea biletelor, din donaţii în bani.
Activitatea, de o frumuseţe specifică vârstei inocente a micilor şi frumoşilor grădinari, un spectacol de gală, a fost susţinut de Grădiniţa cu Program Prelungit „Trenuleţul Veseliei”, care a prezentat o superbă „Şezătoare românească”, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 13, care a oferit un frumos buchet de colinde şi cântece de Crăciun, Grădiniţa cu Program Săptămânal „Dumbrava minunată”, care a prezentat un elegant şi sensibil dans german şi dans balet, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 13 cu o frumoasă scenetă „Crăciunul prin ochi de copil”, Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa cu poveşti” care a sensibilizat şi electrizat sala printr-un superb dans popular românesc şi un frumos şi semnificativ dans medieval, toţi artiştii grădinari culegând ropote de apaluze din partea părinţilor, bunicilor, fraţilor, surorilor etc., prezenţi la eveniment.
Prezentarea, coordonarea şi organizarea acestui moment de cultură românească a fost făcută de către voluntarul Smaranda Mureşan, cu aplicaţie şi profesionism, ajutată fiind de eleva Camelia Halostă – voluntar, în clasa a XI-a H la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”.
Pentru implicarea şi realizarea acestui dar de binefacere au fost oferite frumose „Diplome de participare” directorilor şi educatoarelor grădiniţelor participante la spectacol, cât şi voluntarilor care s-au implicat trup şi suflet în reuşita acţiunii – elevele Andra Goarnă, Crista Sabadoş şi Izabel Stoica, clasa a XI-a H de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”.
Pentru susţinerea activităţii Fundaţiei Progress de-a lungul timpului au fost oferite „Diplome de Excelenţă” personalităţilor judeţului şi municipiului: Radu Moldovan - preşedintele C.J. B-N, Alexandru Pugna – vicepreşedinte CJ B-N, Gavrilă Ţărmure – director CJC B-N şi prof. dr. Dorel Cosma – director Palatul Culturii Bistriţa.
Despre valoarea, importanţa, semnificaţia acestui act de caritate deosebit, util, necesar şi binevenit a vorbit preşedintele Fundaţiei Progress, senior editor Gheorghe Crişan, care a mulţumit colaboratorilor, gazdei generoase şi spectatorilor pentru sprijinul acordat prin participare.
O mică oază de cultură şi simţire românească oferită ca dar, din suflete cristaline şi nevinovate de copii pentru sufletele pereche ale fraţilor de sânge basarabeni, cu dragoste de grădinarii bistriţeni pentru copii basarabeni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5