Unde e protestul adevăraţilor istorici români?

Cu ajutorul „TV Realitatea” aflăm în ultimele 2 zile despre neadevărurile strigătoare la cer ale aşa-zisului „episcop protestant” Laszlo Tokes, culmea, ales de români în Parlamentul European!

De 2 zile îl vedem la TV în interviul dat, cum zice că în ultimii 90 de ani s-a acţionat în România la românizarea ungurilor, la alungarea unora – deşi el nu a fost alungat, măcar merita şi ar fi fost singurul, că pe alţii nu i-a alungat NIMENI! Ba că ceangăii nu au voie acum să-şi vorbească limba maghiară, deşi L.T. ştie că ceangăii nu au fost unguri, cum, de fapt, nu au fost nici secuii (vezi „Unio trium nationum”: ungurii, saşii şi secuii în Austro-Ungaria). Secuii abia din 1918 s-au declarat unguri, după ce fuseseră maghiarizaţi! L.T. acuză conducerea celor 90 de ani în România de acţiunea perfidă de românizare a ungurilor, când de fapt, recunoscută în istorie în Europa era metoda de maghiarizare a românilor şi a altora în Austro-Ungaria în Ungaria şi apoi şi între 1940-44 în Ardeal. Ia cereţi filmul german: „Wie eine Minderheit stirbt = cum moare o minoritate” despre şvabii din Ungaria, obligaţi să se maghiarizeze, să nu-şi vorbească limba germană şi nici să o înveţe în şcoli! România comunistă a fost singura din Estul comunist cu şcoli cu 3 secţii: română, maghiară, germană. Dar „episcopul” care a uitat de mult obligaţia preoţească a adevărului aplică dictonul: „Hoţul strigă: Mă fură!”

L.T. uită că în cei 90 de ani, 26 au fost regat, iar atunci nu a protestat nimeni cu steaguri ungureşti, ca acum în România. A fost apoi comunismul şi nici atunci nu au manifestat unirea cu Ungaria, iar din acte se spune că L.T. a colaborat prietenos cu comuniştii şi i-a mers foarte bine! Iar la Revoluţie nu l-au apărat şefii lui unguri bisericeşti, ci românii! La TV germană se arăta cum soldatul Petre îl apăra zilnic să nu i se întâmple ceva, iar L.T. a vorbit atunci la TV germană foarte elogios la adresa românilor, ca şi fratele lui din Canada (la „Voice of America”). Dar se pare că L.T. A UITAT şi s-a schimbat 180 de grade! Dacă ar fi cât de cât obiectiv, ar vorbi de distrugerea unor sate şi uciderea a sute de români de către armata ungară, care a intrat în Ardealul de Nord fără luptă, datorită cadoului lui Hitler, în 1940. Apoi de obligativitatea învăţării limbii maghiare, o oră zilnic în şcolile cu elevi români şi de schimbarea urgentă maghiarizată a numelor a sutelor de români de la sate. Ia cercetaţi, pentru că trec drept unguri, măcar în acte!! Măcar un pic de omenie l-ar împinge să recunoască lupta armatei române între 1944-45 pentru eliberarea Ardealului de Nord şi apoi a Ungariei, unde s-a purtat foarte omenos cu populaţia. În Ungaria s-a făcut şi o placă comemorativă pentru soldaţii români morţi atunci! Dar armata română s-a purtat omenos cu populaţia Ungariei şi în 1918-19 când, învingând armata ungară, a pătruns în Budapesta şi a salvat Ungaria de comunistul Kuhn! Astea sunt fapte istorice adevărate, dar pe care L.T. cu ungurii şi secuii le uită!

Mă revoltă însă tăcerea istoricilor români adevăraţi, nu a tinereilor inculţi şi cumpăraţi cu 30 de arginţi cum s-a găsit de curând unul! Nu se ştie nici măcar la TV că plăcuţa cu extrasul din Iorga la statuia lui Matei Corvin din Cluj a stat 20 de ani la statuie, spunând că Matei a învins în lupte, dar a fost învins de către Ştefan cel Mare doar atunci când s-a ridicat împotriva fraţilor săi români! În 1940 plăcuţa a fost dată jos de ocupanţii unguri, iar acum de „culmea” ministrul culturii „române”, dl. Hunor!

Asta se întâmplă în prezent în România şi românii şi istoricii şi intelectualii în majoritate tac şi se lasă scuipaţi în frunte cu guvernul! Ceea ce e însă şi mai grav: neadevărurile istorice debitate de L.T. în Europa sunt crezute de străini pentru că el fusese ales acolo de români!!

Dr. dr. Ana Tătaru

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5