Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud

Unele precizări ale directorului – dr. Adrian George

Deoarece în ultimul timp s-au vehiculat o serie de „păreri” şi „referiri” legate de unele aspecte din spitalul năsăudean, directorul repus în funcţie, dr. Adrian George, la insistenţa noastră, face următoarele precizări.

* Problemele din punct de vedere financiar, în special cele referitoare la plata salarului de fidelitate, au fost rezolvate. Acest salariu a fost plătit din diferenţa de indice de complexitate a cazurilor intimate, în decembrie pentru trimestrele II şi III, iar cel din trimestrul IV va fi decontat în trimestrul I al anului 2009. Salarul pe luna decembrie a fost dat în luna ianuarie după ce au intrat banii decontării de la Casa de Asigurare de Sănătate pe luna ianuarie (1-15), lucru care va continua încă două, trei luni până se va intra în normal, adică după ce vor scădea cheltuielile cu utilităţile, în special cu plata consumului de gaz metan folosit la încălzirea spitalului, care sumă este foarte mare, la care se adaugă apa, curentul electric etc. De asemenea, se speră să se acorde şi al 13-lea salariu…

* În această lună, după ce s-au plătit salariile, au mai fost achitat toate utilităţile, apoi alimentele, deoarece riscăm altfel să se adauge penalităţi, ca şi în cazul neplăţii salariilor la timp. De asemenea, au fost plătiţi o parte din furnizorii de medicamente, care sunt plătite la 160 de zile.

* Directorul spitalului, dr. George Adrian, ţine să sublinieze că unitatea spitalicească nu a rămas în lipsă de medicamente întrucât pe luna ianuarie s-au luat 800 milioane comenzi de medicamente, necesarul fiind de 600.

* Deoarece există multă cazuistică medicală din pricina anotimpului rece, acum sunt internaţi în spital 188 de pacienţi, spitalul având un număr de 205 paturi aprobate de minister, din care se lucrează pe DGR (diagnostic pe caz rezolvat) existând 15 paturi la ATI (anestezie, terapie intensivă), iar de pe acest compartiment nu se fac externări.

„Pe această cale ţin să mulţumesc CAS care a înţeles probleme financiare de la nivelul spitalului şi a decontat peste contractul cu Casa, care era de 401 cazuri pe luna decembrie, insuficient pentru a plăti salariile, decontând o depăşire de 258 cazuri care au fost internate de urgenţă din cauza patologiei din luna decembrie”, a încheiat directorul spitalului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5