USR BN: Deputatul Cristina Iurișniți a votat împotriva unei legi mincinoase şi demagogice

DREPT LA REPLICA la articolul „Daniel Suciu reclamă ipocrizia şi gesturile de imagine ale USR”

 

            Uniunea Salvați Romania filiala Bistrița-Năsăud menționează următoarele:

  • Majoritatea parlamentară absolută, constituită din reprezentanții tuturor celorlalte partide (PSD, PNL, ALDE, UDMR, PMP), a votat favorabil legea neimpozitării pensiilor
  • Grupul parlamentar USR (inclusiv doamna deputat Cristina Iurișniți) a votat împotrivă
  • Am fost etichetați drept „ipocriți”, „inconștienți”, „cu apucături vechi” etc

Vă prezentăm, în continuare, explicațiile (considerate „puerile” de către reprezentanții PSD, cei care se laudă cu promovarea legii, dar care se feresc să dea cifre) ce au constituit criteriul intern pentru a NU vota aceasta lege mincinoasă si demagogică:

  • Pensiile mici (toate pensiile sub 1000 de lei, adică mai mult de jumătate din pensionarii din Romania) nu beneficiază de niciun avantaj, iar acești mulți pensionari nu câștigă niciun leu în plus!
  • USR nu se opune măririi pensiilor, dar consideră ca trebuie început de la bază, cu majorarea pensiilor sub 1000 de lei;
  • Vi se pare normal ca, prin această lege, un pensionar care are pensie de 700 de lei să nu primească nimic în plus, iar un pensionar care are pensia 2700 de lei sa primească încă 242 de lei?

Adevărul, însoțit de cifre, trebuie să primeze în comunicarea cu cetățenii. In tabelul următor se regăsesc cifrele generate de această lege:

Citeşte şi http://www.rasunetul.ro/daniel-suciu-reclama-ipocrizia-si-gesturile-de-i...

Comentarii

08/01/17 10:20
ada

Doamna sa nu mai gaseasca motivatii aiurea! Impozitarea pensiei este anticonstitutionala. Pensia e rezultatul unei munci depuse bsi impozitate deeja si pentru care s-a contribuit si statul da baniin inapoi dupa anumite reguli! Veniti cu proiecte < Romania nu se salveaza numai ca votati "NU" la orice!

08/01/17 11:32
Cititor de Bistrita

Stimata doamna, cei cu pensii "mai mici " au beneficiat din start de neplata acestor impozite, fiind favorizati in raport cu cei care au "pensii mai mari " decat ei, in timp, ce toti ceilalti, le plateau .
Daca cineva are "pensie mare " sau "mica " ... este urmare a ceea ce a catadicsit sa lucreze ori sa faca ceva productiv indelungul vietii sale. Pensiile au fost calculate functie de aceste venituri , corelat cu constributia fiecaruia la fondul social de pensii... si acestia pe care-i plangeti cu "lacrimi de crocodil "... nu prea au contribuit la acest fond si cu toate acestea, nu le-a luat nimeni impozit pe venit, ba mai mult, sistematic, tocmai aceste pensii au fost indexate si "marite "... in timp ce nu era facut pentru celelalte categorii, care de fapt si cu adevarat, tin in spate pe cei pe care-i "plangeti " .
Deci, lasati politica asta de prost gust ca ne faceti sa... " plangem "... si pe noi ... ceilalti !

08/01/17 12:01
alegator

Zicere
”*Pensiile mici (toate pensiile sub 1.000 de lei, adică mai mult de jumătate din pensionarii din Romania) nu beneficiază de niciun avantaj, iar acești mulți pensionari nu câștigă niciun leu în plus!”

După modelul PDL mai degraba de a lua decat a da ceva la oameni, noii exponenți in clasa politică din USR vin cu explicatii ridicole manipuland pensionarii si am sa argumente:
1. Pensiile mici sunt rezultatul contributiei acelui pensionar calculate in baza legii pensiilor! Din start pensiile mici nu au fost impozitate s-a creat astfel o modalitate de echilibru, in consecință la pensiile mici nu aveau ce impozit sa se elimine.Eu nu spun ca acestea sunt sufciente!
2. Toate pensiile au fost majorate prin creșterea punctului de pensie, deci nu se suține afirmția conform careia ”jumătate din pensiile din Romania nu beneficiază de nici un avantaj!” Minciunica USR-istă, toti pensionarii au primit cate ceva in fuctie de cuantumul aflat in plata!
3. Ierahizarea pensiilor s-a făcut prin legea pensiilor bazata pe contributivitatea fiecaruia. Sa nu știe USR-isti ca pentru o noua ierhizare a pensiilor este necesară o nouă lege, care pentru a fi pusă în practică ar trebui renuntat la principiul contributivitati la sistemul de pensii si gasite modalitati de finantare? Parca-i auzeam zbiearnad... ”statul de drept..” in sus si in jos, de ce nu tin cont de lege cand mint populatia cu scopul de a o invrajbi?
4. Din pozitia USR-istă eu inteleg ca domniile lor vor o egalizare a pensiilor, ce dacă un pensionar a fost medic, inginer sau profesor iar altul zidar sau femeie de serviciu..? Suna cunoscut modelul ... ”sa se ia de la unii si sa se dea la altii!” Alta metoda de invrajbire a societății nu exista decat acest mod jegos de manipulare, pe chestiuni mercantile, preluat de la Traina Basescu care împreuna cu a sa marioneta, au folosit-o in 2010 cand si-au varat mana in buzunarele romanilor cu o lacomie nemaintalnita.
5. Incet, incet reusim sa intelegem pozitionarea USR in viata politică adică ”nimic pentru prostime ci totul pentru noi!” Deci noi lichele la orizont sub deviza improspatarii clasei politice. Nu mai dorim sa ne invrajbiti..., oricum ati intrat in parlament in mod conjuctural si nu prin votul ctatenilor acestui judet! Stimata doamna profesor va rugam sa va documentati inainte de a da drumul la.. ”porumbei negri!”

30/01/17 20:25
cititor în stele

Da, cei care au muncit cu... creierul, fără de care n-ați fi nici unul cu condeiul în mână, au pensii modice, de lumea a III-a, iar cei care au lucrat doar cu bastonul, limba, genunchii și coatele au pensii de occident. Dacă am fi avut salarii mari pe vremea dictaturii, potrivit studiilor și muncii temeinice, toți am fi contribuit consistent la fondul de pensii. Însă, în țara asta, așa a fost mereu: mintea, truda intelectuală au fost plătite cel mai prost. Tare mi-aș dori ca „cititorul ... ”, de mai sus, să ajungă să fie „tăiat” de unul care a fost „productiv”. Atunci să-l aud dacă își mai păstrează opiniile de analfabet.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5