Valentin Grapini: Doresc să îmi duc la bun sfârşit proiectele şi să transform total faţa Rodnei

          De multe ori am discutat cu primari de comune sau de oraşe, mai mari sau mai mici, dar de fiecare dată am încercat să găsesc şi omul care se ascunde în spatele biroului mai mult sau mai puţin somptuos. Au existat cazuri în care am găsit oameni deosebiţi, oameni adevăraţi care nu au uitat că sunt vremelnic într-o funcţie. E drept că am întâlnit şi oameni care, după câteva luni de mandat, aveau senzaţia că sunt trimişii providenţei pe pământ şi că noi, muritori de rând, trebuie să le închinăm osanale. Am scris sau am făcut emisiuni despre ambele categorii de oameni dar cel mai greu este să scrii despre prieteni. Aceeaşi problemă am avut-o în momentul în care am început să scriu despre prietenul meu Tinu Grapinii. Este greu să scrii despre un om de care te simţi legat sufleteşte, dar cred că am reuşit să am o discuţie, pentru dumneavoastră, dragi cititori, cu Tinuţ, omul care stă în spatele biroului de la Primăria Rodna şi să găsesc umanitatea din primar, să îl găsesc pe cel care se gândeşte cu drag la familie, la prieteni, dar şi la comunitatea pe care o reprezintă. Un lucru m-a impresionat foarte mult în discuţia pe care am purtat-o în biroul său şi anume momentul în care mi-a spus: „De câte ori plecam la şcolă mă opream după ce treceam calea ferată, la ieşirea din comună, şi îmi plimbam privirea peste munţii care mărginesc comuna şi îmi umpleam sufletul de frumuseţea locurilor, atât cât să-mi ajungă până când mă întorc ACASĂ”.

          Reporter: -  Cine este Tinu Grapini?

          Valentin Grapini: - Sunt un rodnean, înainte de toate şi asta am de gând să rămân. M-am născut în 7 august 1973, în Rodna, chiar dacă la spitalul din Năsăud, eu consider Rodna ca fiind locul naşterii mele. Pot să spun că am avut o copilărie fericită şi că am fost un copil ca toţi ceilalţi. Am făcut şcoala generală din comună apoi mi-am îndreptat paşii către  Liceul Agroindustrial cu profil Veterinar din Şimleul Silvaniei. Cred că a fost cea mai frumoasă, dar şi cea mai grea perioadă. Frumoasă pentru că făceam ceea ce îmi plăcea, dar grea pentru că eram foarte mult timp plecat de acasă şi îmi era dor de locurile natale.

          În anul 1991 am terminat liceul şi m-am angajat ca tehnician veterinar la Circa din Rodna. În anul 1994, mi-am satisfăcut stagiul militar la Prundu Bârgăului după care am revenit pe vechiul post până în anul 1997 când, cu ocazia reducerilor de personal, pe regula ultimul venit primul plecat, am rămas fără post. Oricum, asta nu a reprezentat o problemă majoră pentru că am început munca cu tatăl meu în domeniul prelucrării laptelui. O experienţă de viaţă pe care o consider foarte benefică pentru dezvoltarea mea ulterioară.

          În ceea ce priveşte familia, în anul 1998, m-am căsătorit cu cea care îmi era deja alături de 5 ani, aşa că mariajul a venit ca un pas firesc, mai ales că în anul 2000 Dumnezeu ne-a Binecuvântat cu Cosmin, iar în anul 2005 a venit pe lume fiica mea, Cosmina. Am avut parte şi de ani zbuciumaţi, cu urcuşuri şi coborâşuri, dar am reuşit, cu sprijinul familiei, să trec peste toate.

          Reporter: - Cum ai luat hotărârea de a intra în politică?

          Valentin Grapini:-  În anul 2008, m-am întâlnit întâmplător cu Emil Radu Moldovan şi,după o discuţie cu domnia sa, am luat hotărârea să mă implic mai mult în viaţa comunităţii, să dau înapoi ceva din ceea ce am primit. Din anul 2012, am fost ales consilier local, iar din 2014 până în 2016 am fost viceprimar al comunei Rodna. În anul 2016, am candidat pentru funcţia de primar şi am reuşit să câştig alegerile.

          Reporter: - Care este cea mai frumosă amintire a ta?

          Valentin Grapini - Nu cred că am o cea mai frumoasă amintire, eu fac parte dintre cei care se bucură de orice. Un moment mi-a rămas întipărit în minte şi anume momentul în care într-un an am ajuns în Poiana Narciselor şi totul în jur era înflorit. Cred că a fost momentul în care am realizat că viaţa este frumoasă sub toate formele ei.

          Reporter : - Care sunt principiile după care te ghidezi?

          Valentin Grapini: - Îmi trăiesc fiecare zi ca şi cum ar fi ultima, mă bucur de ceea ce este frumos şi trec peste ceea ce este neplăcut. Oricum, cred că şi sportul m-a disciplinat şi m-a făcut mai puternic, mai ales că am fost practicant de arte marţiale şi de culturism, lucru care m-a făcut să pot trece mai uşor peste obstacole.

          Reporter: -  Care este cel mai mare regret al tău şi care este lucrul care pe care nu l-ai putea ierta?

          Valentin Grapini: - Regret că nu m-am implicat cu mai mult timp în urmă, regret că nu pot să nu am încredere în oameni chiar dacă am fost dezamăgit de multe ori. Pot să iert orice dar nu pot ierta minciuna...

          Reporter: - Unde te vezi peste 10 ani şi cum te-ai descrie în câteva cuvinte?

          Valentin Grapini: - Peste 10 ani....e destul de greu de răspuns, cert este faptul că îmi doresc să îmi duc la bun sfârşit proiectele şi să transform total faţa Rodnei. Cât despre descriere....prefer să o facă alţii, dar eu consider că sunt un om simplu, iubitor de oameni, un prieten adevărat şi nu pot să nu mă implic.

          Reporter: - Îţi mulţumesc, Tinuţ, şi sper ca toate proiectele tale să devină realitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5