Autostrada Nordului

Vasile Bar: Singura şansă pentru a fi realizată această Autostradă a Nordului este de a face demersuri

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Vasile Bar, a declarat că demersul este susţinut şi de mediul de afaceri bistriţean, iar pentru judeţul nostru ar fi esenţial traseul Bistriţa-Dej-Baia Mare- Satu Mare –Petea, pentru că 90% din transporturile din Bistriţa spre exterior pleacă pe această rută.

"Poate fi tardiv, e posibil şi lucrul acesta, dar singura şansă pentru a fi realizată această Autostradă a Nordului este de a face aceste demersuri. Noi am contactat colegiI din Moldova, Camerele de Comerţ din Suceava, Botoşani, de asemenea, colegii din Baia Mare, Satu Mare. Esenţial pentru noi ar fi traseul Bistriţa-Dej-Baia Mare- Satu Mare –Petea, pentru că, practic, 90% din transporturile din Bistriţa spre exterior pleacă pe această rută. Chiar dacă suntem un judeţ mic şi suntem trataţi în consecinţă de toate guvernele care s-au perindat până acum, raportat la numărul populaţiei, vă spun că depăşim 75-80% din judeţele României în ceea ce priveşte exporturile care pleacă din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Este foarte important ca acest demers să se finalizeze într-un viitor cât mai apropiat, iar dacă nu vom face demersuri, nu vom avea niciodată şanse să îl realizăm. Cei care strigă mai tare au o şansă să fie ascultaţi şi au şansă de reuşită. De aceea este oportun să ţipăm şi noi ca să fim auziţi. În concluzie, cred că demersul odată început trebuie susţinut şi îl vom susţine şi noi, mediul de afaceri”, a declarat Vasile Bar, preşedintele CCI BN la dezbaterea organizată de Instituţia Prefectului.

Comentarii

03/03/15 14:43
Observer

Domnule Bar, suntem un judet mic, dar ai avut "personalitati" politice in varfuri care au tras mai mult pentru a-si consolida statusul prin alte parti si nu prea i-au interesat judetul din care au ajuns acolo!!!!

07/03/15 10:34
Cetatean

Haideti sa facem "demersuri"... peste "demersuri"... sa actionam in judecati pe toata lumea... sa contestam intr-una orice... si pe oricine... sa bagam orice "stramba-n roata"... da de nu se mai face deloc... ca si "centura " asta a Bisteitei, care este tinuta in loc de cativa nici o,oo1 % din populatia Bistritei, care sunt mereu... mereu doar "Gica Contra". Ce ziceti ?
Pai, daca tara asta ar avea bani ... s-ar face si prin Toplita si prin Sovata si prin Tihuta si prin Baia Borsa ( de ce nu... ) peste tot acolo unde se circula .
La urma urmei, pe Dvs se pare ca va doare, ca facandu-se aceasta "autostrada" sau "ma rog drum rapid"... in el sa se includa si "centura municipiului" si in nici un caz sa nu mai fie pri Padurea Codrisoru si peste Podul Budacului - Zavoaie... Este ? Haideti si recunoasteti ca de aia va doare pe Dvs atat de tare acest lucru si de aia tineti cu dintii de aceasta autostrada, care nu ar face altceva decat al aglomera si mai tare traficul din Moldova care se scurge anevoios pe la noi inspre Cluj si restul Europei... si care ne aglomereaza permanent caile rutiere !
Stiti cum este ? Daca n-ai "carne ptr gratare si snitzele"... atunci sunt bune si "merele"... la urma urmei... nu ?!
Cu siguranta ca daca ar trece acest drum pe la noi, pe timp de cel putin 10 ani de zile, in zona ar fi niste "locuri de munca " ... dar ... odata si odata... poate o sa ne vina randul si noua... numai ca masurile luate la nivel national, tin cont de urgentele existente, costuri si disponibilitati . Va faceti ca "nu pricepeti"... asa-i ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5