Verifică agenţiile de turism care funcţionează fără licenţă!
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului le recomandă turiştilor să consulte listele cu agenţiile şi unităţile care funcţionează legal. „Ca urmare a faptului că şi în anul 2012 Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a primit numeroase reclamaţii privind servicii de transport sau cazare neonorate, chiar dacă au fost făcute rezervări sau au fost achitate avansuri la agenţiile de turism, pentru soluţionarea sesizărilor primite, inspectorii ministerului au verificat situaţiile semnalate şi au fost identificate 177 de agenţii de turism cu nereguli, care au fost sancţionate, după caz, cu suspendarea sau retragerea licenţei de funcţionare”, transmite ministerul, prin intermediul unui comunicat de presă..
MDRT actualizează permanent şi postează pe site-ul propriu lista agenţiilor de turism licenţiate şi a agenţiilor cu licenţa retrasă de pe teritoriul României. Tot pe site-ul MDRT pot fi consultate unităţile de cazare clasificate, centrele de informare turistică şi lista ghizilor care deţin atestat.
“Consider că este util pentru turişti să ştie că pot verifica dacă o agenţie de turism deţine licenţă sau nu, dacă un hotel sau o pensiune este clasificată sau nu. Câteva minute petrecute pentru o minimă documentare pot duce la evitarea unor eventuale neplăceri legate de calitatea serviciilor primite. Odată cu susţinerea amplificării procesului de control al unităţilor şi agenţiilor care activează în turism, îi îndemn pe clienţii acestora să utilizeze toate instrumentele pe care le-am pus la dispoziţie pentru protejarea drepturilor lor” a declarat Cristian Bărhălescu, secretar de stat în cadrul MDRT. Dacă sunteţi nemulţumiţi de calitatea serviciilor primite, puteţi suna la linia telefonică gratuită TelVerde 0800.868.282.
Turism a la Bistriţa-Năsăud
Interesant este că pentru judeţul Bistriţa-Năsăud nu este trecut nici un centru de informare turistică, nici măcar cel care funcţionează în cadrul Primăriei Bistriţa. Despre ghizii atestaţi, puteţi obţine informaţii doar dacă le cunoaşteţi numele. Pe site-ul MDRT apar 2466 persoane atestate ca ghid naţional, local, de turism montan, ecvestru, religios etc.
Potrivit sursei citate, în Bistriţa-Năsăud sunt licenţiate 27 de agenţii de turism, dintre care 25 au sediul în Bistriţa, iar două la Năsăud. Niciuna dintre agenţii nu apare cu probleme în urma controalelor MDRT făcute în acest an, însă pentru 2011 probleme au avut cei de la Executive Travel (pentru lipsa poliţei de asigurare).
De asemenea, în Bistriţa-Năsăud sunt 57 structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate, adică hoteluri, pensiuni, pensiuni agroturistice, cabane etc. În municipiul Bistriţa, sunt 24 de unităţi de cazare, În Beclean – 2, la Năsăud 3, în timp ce la Sângeorz Băi sunt şapte. Câte o pensiune, pe ici şi acolo, mai apare la Feldru, Livezile, Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Maieru, Poiana Ilvei, Şanţ, Telciu sau Zgra.
Interesant este faptul că pentru Bistriţa Bârgăului, mai precis Colibiţa, este clasificată o singură unitaţe de cazare, celelalte sunt cabane personale, care se închiriază „la negru”… Nici la Piatra Fântânele nu-i turismul mai fiscalizat, doar Castelul Dracula şi Pensiunea Cota 1201.
Pe site-ul MDRT, pe lista structuri de primire turistice cu funcţiuni de alimentaţie publică apar 64 de restaurante, crame, fast-food-uri, baruri de zi clasificate de la 1 la 5 stele.
Citiţi şi:
- Două noi programe turistice, la preţuri avantajoase
- Două noi programe turistice, la preţuri avantajoase
- Vacanţe la ţară, la preţuri între 150 şi 200 de lei
- Deputatul Diana Morar: Dosarele depuse pentru schema de ajutor HoReCa, în evaluare
- O treime din unităţile verificate, sancţionate de echipele MDRT
Adaugă comentariu nou