Vernisajul expoziției "Nu sunt un diagnostic". Lucrări surprinzătoare realizate de pacienții Secției de Psihiatrie din cadrul SJUB și copiii beneficiari ai Centrului de Resurse si Referinta in Autism "Micul Prinț"

Marți, 4 octombrie, ora 17, la Casa cu Lei, str. Titulescu, vă invităm să fiți alături de noi la vernisajul expoziției "Nu sunt un diagnostic" din cadrul proiectului "Neurodiversitate și Creativitate: Interventii Culturale" co-finanțat de AFCN si Centrul Cultural Municipal George Cosbuc. Expoziția conține lucrări surprinzătoare realizate de pacienții Secției de Psihiatrie din cadrul SJUB și copiii beneficiari ai Centrului de Resurse si Referinta in Autism "Micul Prinț".

Vernisajul are loc în luna dedicată activităților de promovare a sănătății mentale și de reducere a stigmei și discriminării asociată tulburărilor psihice.

Participarea dvs este importantă, fiind o dovadă că susțineți drepturile pacienților și încurajați integrarea lor în comunitate.

De asemenea, veți fi surprins de creativitatea și viziunile unice asupra lumii ale semenilor noștri, artiști ale căror talente le-am descoperit cu mare bucurie prin acest proiect.

Psih. Ana Dragu - coordonator CRR Autism Micul Prinț
Medic șef Secție Psihiatrie - Spitalul Județean Bistrița - Claudia Ștefănescu.

Neurodiversitate și Creativitate: Intervenții Culturale este un proiect cultural interdisciplinar co-finanțat de AFCN Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Cultural Municipal George Coșbuc Palatul Culturii Bistrita în parteneriat cu Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita– Secția Psihiatrie și Psihiatrie Cronici, Autism Europa Bistrița Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa, Societatea de Concerte Bistrița și Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale. Proiectul se desfășoară între 6 septembrie și 31 Octombrie și conține mai multe tipuri de evenimente: ateliere de creație (pictură, modelaj, colaj și grafică) expoziție, conferință, film documentar, teatru și concert și implică colaborarea dintre artiști și specialiști în domeniul sănătății mintale. Proiectul dorește să atragă atenția asupra stigmatizării și marginalizării persoanelor cu tulburări sau afecțiuni de sănătate mintală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5