Viaţa la licitaţie
Cândva, “dilema” existenţială “Banii sau viaţa?!” nu era altceva decât un joc spre amuzamentul celor mici, care, jucându-se în faţa blocului intuiau parcă, în stilul specific vârstei inocenţei, câte ceva din tragismul problematicilor cu care se pot confrunta oamenii când sunt mari. Acum, nu pentru puţini dintre copiii pe care-i are România, cei nevoiţi prea devreme să afle că, în ciuda clişeelor, aici sănătatea se cumpără cu bani şi – ce să vezi? – chiar costă peste puterile unei familii, cu retorica aceasta nu-i deloc de glumă.
Alex Toma, unicul fiu al unei familii de avocaţi din Beclean, un băieţel de nici nou ani pentru care boala a recidivat grav exact când apropiaţii se aşteptau mai puţin, e unul dintre ei. Diagnosticul? O formă agresivă de leucemie. Verdictul? 175.000 de euro. Atât costă salvarea care nu mai poate veni acum decât din Germania, de la o clinică unde tratamentul a început deja. Cândva, aceasta a fost posibilă şi în România, la Cluj, acolo unde micuţul reuşise să scape de celulele maligne din sânge găsite de medci pe când Alex avea doar un an şi jumătate de viaţă. Pentru câţiva ani doar, avea să demonstreze analize recente, căci năpasta a lovit din nou acum, nelăsând altă cale de rezolvare decât soluţia nemţească.
Alex, copilul care uneşte
Tragedia lui Alex, urgenţa intervenţiei, disperarea părinţilor, necazul familiei de lângă ei i-au făcut pe oameni să reacţioneze. Nu oricum, ci cu solidaritate, cu înţelegere, cu ajutorul de care cei greu încercaţi au atâta nevoie. Becleanul, acolo de unde a pornit totul, a dovedit încă o dată că este o comunitate unită, gata, la nevoie, să-şi adune puterile, să pună mână de la mână şi să facă bine. Ortodocşim greco-catolici şi penticostali, tineri şi maturi, organizaţii de binefacere, beclenari, năsăudeni şi bistriţeni, toţi au uitat de diferenţele dintre ei şi s-au unit pentru mai binele celui aflat în nevoie. Pe internet şi în realitate, s-au găsit voluntari, s-au creat evenimente, s-au moblizat şcoli, s-au amplasat urne în spaţiile publice şi comerciale, s-au inscripţionat tricouri albe cu chipul copilului, s-au ţinut spectacole umanitare în cadrul cărora copiii şi-au donat jucăriile, au cântat, au dansat, au desenat, s-au rugat alături de cei mai mari, îndrumători care la rândul lor au scos la licitaţie torturi, tablouri, icoane, diverse obiecte şi idei bune să atragă publicul, potrivite pentru a face bani.
Campania nu se opreşte, însă, aici. Prieteni, cunoscuţi, mămici impresionate de dramă lucrează cu spor pentru ca lucruşoare manuale făcute cu suflet să ajungă la sfârşitul acestei săptămâni pe taraba “Zilelor Becleanului”, acolo unde, de îndată ce Primăria şi-a anunţat sprijinul, a început să se pregătească o expoziţie cu vânzare în beneficiul lui Alex Toma. Veţi găsi acolo tablouri pe pânză, pictate în acril; rame foro - quilling cu mesaj personalizat; lampe de hârtie; cutiuţe din lemn, pictate; brăţări, lănţişoarm copăcei şi floricele din mărgele; felicitări personalizate; petale uscate şi parfumate; sesiuni de pictură pe faţă şi şedinţe foto. Urne pentru donaţii vor fi amplasate în punctele principale ale evenimentului, inclusiv la Băile Figa, în timp ce vineri, un marş al solidarităţii va străbate oraşul de la un capăt la altul (de la ora 12.45, din faţa primăriei) pentru a atrage, din nou, atenţia că Alex are nevoie de noi, că noi ave nevoie de Alex. Totul, pentru viaţă!
Cei care vor şi pot să ajute o mai pot face şi în conturile deschise la Banca Transilvaniam pe numele tatălui, Gabriel Antoniu Toma:
RON – RO34 BTRL 0060 1201 D508 29 XX
EURO- RO09 BTRL 0060 4201 D508 29XX
CODUL SWIFT BTRLRO22BNA
Citiţi şi:
- “Zilele” beclenarilor, de milioane pentru Alex
- O inimă de oameni s-a rugat pentru Alex. Episcopul Florentin, alături de familie
- Alex Toma are nevoie de noi!
- În magazinele şi cafenele din Năsăud sunt urne de donaţii pentru Alex Toma. În Parcul central, năsăudenii aşteptaţi la un spectacol umanitar
- Aproape de Alex!
Adaugă comentariu nou