Vicepremierul Daniel Suciu: Peste 54 milioane lei pentru reabilitarea corpului de liceu de la Liviu Rebreanu, aprobaţi de Guvern! Urmează licitaţia!

         Viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anunţat că în şedinţa de Guvern au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de reabilitare a corpului A de la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu.

„Noi ne ținem de cuvânt! Nu m-am lăsat și, în ședința de guvern, am aprobat indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național “Liviu Rebreanu! Peste 54 de milioane de lei (11,5 milioane euro) pentru istoria de 100 de ani a liceului. Urmează în cel mai scurt timp licitația organizată de Compania Naţională de Investiţii”, precizează vicepremierul Daniel Suciu.

Potrivit acestuia, proiectul prevede atât reabilitarea clădirii în sine și a parcului dendrologic din curte,  dar şi dotări IT noi pentru toate spaţiile. „De asemenea, toate cele 28 de săli de clasă vor fi modernizate în totalitate, cu mobilier și dotări audio-video. Amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi păstrate și modernizate, dotate cu videoproiector, tablă interactivă, unitate multimedia. Laboratoarele de informatică vor fi relocate si dotate integral, iar sala de festivități la fel. Mă bucur că putem onora așa tradiția colegiului în care au studiat Miron Cristea, Alexandru Vaida Voevod, Liviu Rebreanu și zeci de generații de minți luminate ale județului”, declară ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

 

Comentarii

21/08/19 19:42
Archiudean Florentin

Domnule deputat,
satele campiei vor APĂ, APĂ, APĂ! Ocnita, Archiudul, Budurleniul, Orosfaia, Comlodul si MIlasul anului 2019 nu au apă curenta! Rezolvati odata problema asta! daca nu trecem priin REVOLTA LA JUDETUL MURES!

22/08/19 11:53
Vizitator

„Dacă tăceai, filozof rămâneai”. Acest Daniel Suciu, vrând să facă le desteptul, a comis o regretabilă eroare, spunând că în clădirea ce urmează a fi reabilitată a fostilui Gimnaziu Evanghelic au studiat Miron Cristea, Alexandru Vaida Voevod, Liviu Rebreanu, din simplul motiv că pe vremea aceea, cladirea respectivă nu exista. Ea a fost dată in folosinta abia in 1911. Este adevărat că Miron Cristea si Alexandru Vaida Voevod au studiat la Gimnaziul Evanghelic din Bistrița insă in vechea clădire de lângă Biserica Evanghelică, care nu maai există. Cât despre Liviu Rebreanu, el a fost elev la școala de băieți din Bistrița ("Polgári fiu iskola") cea de pe strada Odobescu, unde in prezent functionează Liceul de Muzică. Prin urmare, Liviu Rebreanu, nu are nici o legătură cu Gimnaziul Evanghelic din Bistrița.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5