Vicepremierul Daniel Suciu şi inspectorul şcolar general Camelia Tabără la Târlişua
În prag de an şcolar, la Târlişua a avut loc Hramul Bisericii Ortodoxe, la care au participat, alături de credincioşi şi de preotul paroh Sigartău Simion, părintele protopop Doru Zinveliu şi preoţi de pe Valea Ţibleşului.
Cu acest prilej au fost binecuvântate şi lucrările ce au avut loc la biserică (pictura faţadei, zugrăvire), cu sprijinul oamenilor din sat şi a Primăriei.
La eveniment au fost prezenţi primarul Vlăduţ Purja, vicepremierul Daniel Suciu, subprefectul Ciprian Ceclan, consilier judeţean şi directorul şcolii din comună – Mihai Forai. Cu acest prilaj a fost rostită şi o rugăciune de binecuvântare pentru toţi elevii şi cadrele didactice din comună.
„La apus de viață și în zorii ei, ambele ipostaze regăsite în biserica de la țară. M-am bucurat în zi de sărbătoare de prezența mâinilor trudite care se roagă și de zâmbetele nevinovate ale copiilor, la poalele Țibleșului în Târlișua, satul ce trăia acum 13 ani una dintre cele mai mari tragedii din existența sa. Aici e viața simplă, aici e trăire autentică, aici e trecutul și viitorul. Aici e de fapt cealaltă Românie, despre care voi vorbi mereu, de la care avem cu toții de învățat" spune vicepremierul Daniel Suciu.
Oaspete de onoare la deschiderea anului şcolar a fost inspectorul şcolar general Camelia Tabără, care a ales şcolile de pe Valea Ţibleşului pentru această zi de sărbătoare a educaţiei care, în discursul său, a felicitat Liceul Tehnologic Târlişua pentru rezultatele bune la examene, subliniind faptul că, deşi este o şcoală la capăt de judeţ, acest lucru nu se vede în rezultate, instituţia fiind coordonatoarea unor importate proiecte Erasmus, dar punând în practică şi soluţii care să vină în sprijinul elevilor, amintind aici de prima clasă de învăţământ dual, în colaborare cu firma Megatitan din Beclean, prezentă la eveniment prin juristul Bogdan Constantin şi directorul de calitate Adrian Baicu. Pentru acest an şcolar, directorul Mihai Forai ne spune că liceul este coordonatorul proiectului Erasmus „ABIS " ( împotriva bullying-ului pentru o incluziune şcolară mai bună) , cu parteneri din Turcia, Italia, Grecia, Polonia, iar din România Scoala Gimnazială nr.1 din Dochia, Neamț. Alături de cei peste 350 de elevi ai comunei la deschiderea anului şcolar a fost prezent şi primarul Vlăduţ Purja, care i-a felicitat pentru bunele rezultate obţinute anul trecut, asigurându-i de tot sprijinul autorităţilor locale pentru ca să nu lipsească nimic pentru derularea în bune condiţii a procesului de învăţământ.
Preşedintele Academiei Române, Filiala Cluj, acad. Emil Burzo, fiu al comunei, a premiat pe cei mai buni patru elevi din comună care au avut rezultate deosebite la învăţătură – Marius Gabriel Rus, clasa a VII-a-Târlişua, şi Andrei Sâmboan, valsa a VII-a – Agrieş - ştiinţe reale şi Iulia Lorena Grijuc- clasa a VIII-a--Târlişua şi Denisa Maria Rus – clasa a VII-a - Agrieș - ştiinţe umane.
Citiţi şi:
- Sărbătoare pentru comunitatea din Târlișua. Artiști de top au bucurat inimile sutelor de spectatori
- Primarul Vlăduţ Purja: Una dintre cele mai moderne grădinițe, construită pe Valea Țibleșului, inaugurată la Târlişua
- Mihai Forai, reconfirmat la preşedinţia TSD Târlişua
- Târlişua a petrecut cu Ruby, Aurel Tămaş şi Traian Ilea
- Târlișua a găzduit etapa județeană a concursului "Olimpiada satelor din România". Iată premianţii!
Adaugă comentariu nou