( Video) Juriul şi publicul au văzut acelaşi câştigător al Trofeului. Laura Lavric a plâns, Ana Pacatiuş ne-a spus Bună sara, dragii mei, iar Vasilica Dinu şi-a petrecut ziua alături de bistriţeni. O Gală de neuitat la Festivalul Valeria Peter Predescu

Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului-concurs Naţional de interpretare a cântecului popular românesc „Valeria Peter Predescu” a adus pe scena Centrului Cultural Dacia nu mai puţin de 26 concurenţi care au avut un nivel bun de pregătire, demonstrând că folclorul nostru se află voci bune. Pentru toţi aceştia artista Matilda Pascal Cojocăriţa a înmânat diplome. Juriul, din care au făcut parte Elise Stan – realizator emisiuni TVR- preşedinte, Ileana Vieru – Radio România, Ana Pacatiuş – interpretă muzică populară, Alexandru Pugna – ministru secretar de stat în Ministerul Culturii, Dumitru Buzoianu – etnomuzicolog, prof. Ioan Lazăr, Menuţ Maximinian-scriitor, Nicolae Predescu – fiul artistei Valeria Peter Predescu şi Gavril Ţărmure – manager Centrul Judeţean pentru Cultură, au audiat, timp de aproape patru ore câte două piese din reprertoriul concurentului şi un cântec din repertoriul artistei sărbătorite în festival. Juriul a avut o misiune grea, rezultatele văzându-se în cadrul Galei Laureaţilor.
Trofeul Festivalului - Alexandra Chira, Sălaj, la care a mers şi Premiul de popularitate, publicul dovedind că are aceleaşi gusturi cu juriul, alegând cel mai bun concurent. trofeul a fost înmînat de preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, care a declarat: "Marele premiu al festivalului a fost oferit unei voci tinere și surprinzătoare care ne-a impresionat, Alexandra Chira din Sălaj. Vreau sa îl felicit pe Domnul Secretar de Stat Alexandru Pugna, inițiatorul acestui festival, care chiar dacă are o poziție în Guvernul României, își alocă timp pentru a continua festivalul - concurs de renume "Valeria Peter Predescu"".
Preşedintele juriului, Elise Stan, a confirmat, încă odată, valoarea festivalului de la Bistriţa, fiind în topul celor mai bune din ţară. Înainte de a cânta, Alexandra Chira a sspus că merge şi cu trofeul acasă, mulţumind juriului pentru încredere, dar şi cu inima publicului, ceea ce este foarte important, prin votul lui dându-i forţa de a merge mai departe pe acest drum. A vorbit şi despre marea artistă năsăudeană pe care copilă fiind a întâlnit-o la filmări, dar şi despre rebreanu şi Coşbuc, dovedindu-ne că este o tânără foarte pregătită când urcă pe scenă.
Clasamentul este astfel:
Premiul I – Vlăduţ Sărmaş , Bistriţa
Premiul II - Simona Alexandru, Teleorman
Prmeiul III – Alexandra Dan, Suceava
Premiul special „Valeria Peter Predescu” pentru cea mai bună interpretare a unui cântec din repertoriul artistei – Mihaela Piţigoi, Argeş
Premii speciale: Ionuţ Cocoş – Ialomiţa, Silvia Timiş – Maramureş, Titus Homei – Bistriţa, Coralia Costea – Alba.
https://www.facebook.com/1615030948747835/videos/1841850176065910/
Bistriţenii s-au bucurat de cântecele unor artişti îndrăgiţi ai ţării începând cu cel care poartă cu cinste tradiţiile noastre, Alexandru Pugna, aplaudat la scenă deschisă acasă, publicul ştiind că este sufletul acţiunilor frumoase cum a fost şi acest festival, pomenit pe scenă şi de toţi colegii artişti. A urmat clujeanca Maria Marcu, Ana Pacatiuş care a venit şi ne-a spus Bună sara dragii mei, după 30 de ani de absenţă la Bistriţa, Vasilica Dinu, care şi-a sărbătorit ziua de naştere cu bistriţenii, pentru prima dată în oraşul prietenei ei, Valeria. Cea care a închis această ediţie a festivalului a fost Laura Lavric, care a plâns pe scenă relatând cum doar cu 2 zile înainte de a afla vestea de la televizor a fost cu Valeria Peter Predescu la TVR, în direct, cum a aprecit-o că are o cămaşă nouă, cum mereu în turnee stăteau în aceeaşi cameră. A vorbit despre valoarea ca artist şi ca om a Valeriei, fiind o mare personalitate a acestor meleaguri. Prin cântecele ei Laura Lavric a făcut publicul să aplaude încontinuu.
https://www.facebook.com/1615030948747835/videos/1841855909398670/
Festivalul- Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc ,,Valeria Peter Predescu” a fost și în acest an la înălțime! Poate, mai la înălţime ca în alţi ani, în ssala de la Centrul Dacia ce poartă numele artistei!
Orchestra profesionistă „Dor Românesc”, dirijată de maestrul Ştefan Cigu, merită toate felicitările, cântând peste 100 de piese, o muncă titanică făcută cu pricepere şi dragoste pentru cântecul nostru.
Prezentarea evenimentului a fost asigurată de Emilia Bumb, şef serviciu CJC, ajutată la înmânarea pemiilor de colege, printre care şi Alina Predescu, nepoata Valeriei. Felicitări organizatorilor Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură, dar şi publicului de nota 10 !
https://www.facebook.com/1615030948747835/videos/1841861576064770/

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5