Viorica Dăncilă: Democrația înseamnă dezbatere. Klaus Iohannis sfidează românii, refuzând o dezbatere prezidențială

 

Marți seară, la Palatul Parlamentului, candidatul PSD la funcția de președinte al României, Viorica Dăncilă, a invitat presa pentru o întâlnire deschisă, oferind un model prezidențial de comunicare bazat pe transparență și dialog liber.

În cadrul evenimentului cu tema “Democrația înseamnă dialog. Democrația înseamnă dezbatere”, Viorica Dăncilă a prezentat o serie de realizări ale mandatului său de prim-ministru, în oglindă cu activitatea prezidențială a lui Klaus Iohannis. Ulterior, Viorica Dăncilă a adresat un set de întrebări contracandidatului, alocând apoi cea mai mare parte a timpului pentru a răspunde la întrebările din partea presei. 

Viorica Dăncilă a precizat că lipsa unei dezbateri prezidențiale reprezintă o „carență gravă” a acestui proces electoral, criticând aroganța candidatului Klaus Iohannis și disprețul său față de cetățenii români. Candidatul PSD a subliniat că a invitat presa la discuții libere – nu la discuții controlate, precum Klaus Iohannis.

Liderul PSD a solicitat din nou contracandidatului său la funcția de președinte să accepte o dezbatere față în față, astfel încât alegătorii să poată face comparația între realizările și viziunile celor doi candidați.

Vorbind despre activitatea sa de politică externă, Viorica Dăncilă a declarat că în mai puțin de doi ani de zile a avut 41 vizite externe și 100 de primiri la București, în timp ce Klaus Iohannis a avut 25 de vizite externe și 40 de primiri la București - în cei aproape cinci ani de mandat. De asemenea, Viorica Dăncilă a arătat că mandatul României la Președinția Consiliului Uniunii Europene a fost unul de succes, infirmând predicția lui Klaus Iohannis, care a declarat în noiembrie 2018 că țara noastră nu e pregătită pentru o astfel de responsabilitate.

În ceea ce privește situația economică din perioada în care a fost premier, Viorica Dăncilă a punctat că România a ajuns a doua țară din Uniunea Europeană în clasamentul creșterii economice, iar salariile și pensiile au fost majorate. Prin contrast, președintele Iohannis a dezinformat cetățenii în legătură cu starea economiei și s-a opus majorărilor de pensii și salarii.

În legătură cu realizările din domeniul sănătății, Viorica Dăncilă a vorbit despre dotarea spitalelor cu aparatură modernă, iar în legătură cu agricultura a amintit plata subvențiilor în avans, programele pentru tomate și pentru apicultură, dar și deschiderea Casei de Comerț Unirea pentru agricultorii români. În opoziție cu realizările guvernamentale, președintele Iohannis a blocat un ajutor de stat de 30 de milioane de euro pentru fermieri.

După expunerea pe scurt a activității sale în perioada mandatului de premier, Viorica Dăncilă i-a adresat lui Klaus Iohannis câteva întrebări la care acesta ar trebui să dea răspunsuri în condițiile în care cere voturile cetățenilor pentru un nou mandat prezidențial. Aceste întrebări s-au referit la încălcarea promisiunii făcute de Klaus Iohannis de a renunța la imunitate, la eșecul obținerii intrării României în Spațiul Schengen, la jignirile pe care le-a adus membrilor și simpatizanților PSD.

Viorica Dăncilă a răspuns apoi liber întrebărilor presei, care au acoperit o gamă variată de subiecte, precum relațiile României cu Uniunea Europeană, Statele Unite, Rusia sau China, prioritățile mandatului prezidențial, sprijinul pentru tineri, investițiile din sănătate, respectarea Constituției de către președinte, dezvoltarea economică a țării, relațiile dintre puterile în stat, situația justiției, activitatea ei în perioada în care a fost europarlamentar.

 

Biroul de presă al PSD

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD. Executat de SC CPE Răsunetul SRL Bistriţa, portal: www.rasunetul.ro, CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

 

 

Comentarii

20/11/19 09:33
Stelian Tănase

VV Dăncilă rămîne un pericol letal pentru țară – așa mironosiță, parfumată, aparent naivă, cu părul tapat și vopsit blond, cu broșele și prostia ei. Nu stați acasă indiferent cît de dezamăgiți sunteți. Nu se votează emoțional, ci rațional. Atentie la miză! La vot așadar, ștampila pe Iohannis! (Sursa: https://www.stelian-tanase.ro)

20/11/19 14:07
vizitator

Viorica Dăncilă a răspuns liber întrebărilor presei, dovedind încă odată că nu prea o ajută capul. Lăsând la o parte că nu cunoaste formula elementară de calcul a ariei cercului răspunzând la o intrebare că este "raza la pătrat" in loc de πR², (pi înmulțit cu raza la pătrat), aceasta a comis si alte gafe. Spre exemplu Dăncilă a jignit pe românii din diaspora folosind apelativul „ăștia” in loc de aceștia: "Chiar dacă s-a deplasat în țări cu diasporă mare, Iohannis nu s-a întâlnit cu ăștia".
Reactia nu s-a lasat asteptata. Un cetatean din diaspora a transmis urmatorul mesaj :
"Doamna #Dancilă “ ăștia “ îs viitorul #României nu clica ta de la #Dragnea de pe moșie, pentru ei luptăm, ca să nu mai treacă prin ce am trecut noi.

Ne-ați trimis forțat in pribegie, noi vă trimitem la pușcărie, e dreptatea noastră hoții ca voi trebuie să plătească ! Noi suntem pe meleaguri străine dar cu sufletul și inima suntem tot #Acasă.

Ați crezut că puteți fura și distruge tot ce înseamnă românesc , noi vă zicem #STOP"
Vezi: https://www.comisarul.ro/articol/alerta-mario-mocan-mesaj-devastator-pen...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5