Vrednic este ! Beclenarul Adrian Podaru, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, o nouă promovare pe drumul universitar
La Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca au avut loc joi, 26 ianuarie 2023, două examene de promovare în gradul de conferențiar și lector universitar. Evenimentul a avut loc la sediul facultății din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”, în prezența celor doi ierarhi ai Arhiepiscopiei Clujului, care sunt și cadre universitare ale instituției de învățământ teologic.
Pentru postul didactic de conferențiar universitar, la disciplinele Patrologie și literatură post-patristică II, III, IV; Terminologie trinitară și hristologică în perioada Sinoadelor ecumenice. O privire diacronică, s-a înscris și a promovat examenul pr. lect. univ. dr. Adrian Podaru, prodecanul facultății, care în cadrul concursului a susținut prelegerea cu titlul „Sfântul Ioan Gură de Aur: păstor, teolog, retor. Perspective tradiționale și retrospective moderne”. Comisia de evaluare a fost formată din: arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia(președinte), decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Constantin Pătuleanu (membru), de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, Universitatea din Bucureşti, pr. prof. univ. dr. Daniel Buda (membru), pr. conf. univ. dr. Mircea Ielciu (membru), de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, și pr. prof. univ. dr. Gabriel Gârdan (membru), de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, UBB Cluj-Napoca.
Pentru postul didactic de lector universitar, la disciplinele Tehnici pentru pictura murală; Studiul compoziției I, II, III; Studiul culorii II, IV, s-a înscris și a promovat examenul arhid. asist. univ. dr. Nicolae Bradu Bălan, care în cadrul concursului a susținut prelegerea cu titlul „Teme ale picturii religioase în Muntenia și Moldova secolelor XVI-XVIII”. Comisia de evaluare a fost formată din: arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul facultății, în calitate de președinte, și membrii: prof. univ. dr. Marcel Muntean, pr. conf. univ. dr. Marin Cotețiu, lect. univ. dr. Alin Trifa și lect. univ. dr. Marius Dan Ghenescu, toți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, UBB Cluj-Napoca.
La eveniment au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, ambii ierarhi fiind cadre universitare la Facultatea de Teologie Ortodoxă clujeană, la catedra de Spiritualitate Ortodoxă. Cu acest prilej, ierarhii i-au felicitat pe cei doi candidați, pr. conf. dr. Adrian Podaru și arhid. lect. dr. Nicolae Bălan, și au apreciat urcușul lor academic, profesional și duhovnicesc.
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Ionuț Chifa
Citiţi şi:
- Eveniment unic la Beclean: Mitropolitul Andrei, universitari şi peste 300 de profesori la Conferinţa Internaţională Educaţie, religie, familie în societatea contemporană
- Felicitări! Pr. lect. dr. Liviu Vidican-Manci, spermezanul cu două doctorate în Teologie! Directorul Seminarului Teologic Ortodox Cluj-Napoca, doctor în Omiletică-Catehetică şi Istoria Bisericii Universale!
- Seminarul Ortodox de Medicină şi Teologie
- Mitropolitul Andrei şi episcopul Benedict, alături de nume sonore din Teologie, la simpozionul de la Mănăstirea Dobric
- Un subiect atât de actual! Pot vorbi cu Dumnezeu prin smartphone? Ne va răspunde Pr. Lect. Univ. Dr. Liviu Vidican-Manci. Vă aşteptăm la evenimentul gândit pr. Raul Pap, alături de pr. Dan Iftimi şi pr. Vlad Todoran! Moderator: Menuţ Maximinian!
Adaugă comentariu nou