Ziua Armatei, deschisă de protestul cadrelor militare în rezervă şi retragere

Aproximativ 30 de membri ai filialei bistriţene a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au pichetat ieri Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud. Sindicaliştii i-au înaintat prefectului Cristian Florian un memoriu care cuprinde şi soluţiile SCMD pentru revenirea la statul de drept, la democraţia constituţională în România. Lista a fost transmisă şi liderilor PDL şi UNPR. De altfel, la sediul democrat-liberalilor, după păstrarea unui moment de reculegere, a fost depusă şi o coroană de flori « în memoria Armatei, Pompierilor, Jandarmeriei şi Poliţiei române destructurată de actuala conducere a României».

Documentul prezentat de col. (rt) Dorin Filip, secretarul Filialei 1 Bistriţa a SCDM, solicită celor vinovaţi 14 “reparaţii” morale, o primă “revendicare” fiind prezentarea de “scuze din partea preşedintelui, premierului, fostului ministru al muncii şi a jurnaliştilor aserviţi, pentru acuzele şi insultele, fără precedent în istorie, aduse organismului militar, îndeosebi militarilor în rezervă».

Sindicaliştii cer abrogarea Legii 119/2010 şi a tuturor prevederilor din Legea sistemului unic de salarizare referitoare la militari şi restaurarea Legilor 164/2001 si 179/2004, care au garantat integrarea României în NATO, ca legi ocupaţionale distincte, pentru militari. De asemenea, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate doreşte abrogarea Legii 329/2010 şi a tuturor prevederilor din Legea sistemului unitar de pensii care limitează dreptul la muncă şi interzicerea oricăror iniţiative de acest gen pentru viitor. Crearea unui birou, exclusiv pentru militari, al Avocatului Poporului, acordarea dreptul militarilor de a candida independent sau pe liste de partid pentru mandate de deputat, depolitizarea totală a tuturor structurilor militare (MApN, MAI, SRI, SIE, STS, SPP) şi promovarea cadrelor de conducere a pe criterii strict profesionale, restituirea bunurilor mobile şi imobile de care «structurile militare au fost spoliate», reactualizarea centrelor de reconversie profesională pentru militarii disponibilizaţi sunt alte propuneri pe care le susţin protestarii. Lista înaintată de SCMD reprezentanţilor Puterii nominalizează, drept revendicări, şi respectarea calităţii de militar şi a drepturilor decurgând din statutul de militar, desfiinţarea tuturor structurilor folosite ca poliţie politică (DNA, ANI, CNSAS). Nu în ultimul rând, sindicaliştii reclamă “politica antinaţională de ieşire din aşa zisa criză, prin împrumuturi oneroase, suprataxe, desfiinţarea de locuri de muncă, amputări salariale şi de pensii şi găsirea adevăratelor soluţii legate de investiţii şi revirimentul economic».

Dacă propunerile SCMD nu vor avea sorţi de izbândă, pasul următor vizează declanşarea demersurilor legale pentru demiterea Preşedintelui României şi desfiinţarea Curţii Constituţionale, prin referendum.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5