Ziua Culturii Naţionale, marcată de Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”. Invitaţi: Irina Petraş, Răzvan Voncu, Ion Buzaşi

Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” va marca Ziua Culturii Naţionale. În sala „Nicolae Manolescu” a Bibliotecii va fi vernisată o expoziţie dedicată celor mai importante evenimente derulate de Biblioteca Judeţeană în perioada 2013-2020. După cum ne declară managerul instituţiei, Ioan Pintea, din cele peste 1000 de afişe au fost selectate cele mai reprezentative. Câteva sute de afișe, publicații, pliante, într-o expoziție de sfârșit și început de an despre evenimentele Bibliotecii. De asemenea, expoziţia cuprinde publicaţii editate de Bibliotecă. Un rol important în expoziţie îl vor avea cărţile despre viaţa şi opera lui Mihai Eminescu. Şi pentru că Biblioteca Judeţeană are 70 de ani de la înfiinţare, se află sub tipar un album monografic cu cele mai importante repere ale bibliotecii de-a lungul timpului.
Vineri, de la ora 10.00, va avea loc un Memento Eminescu la bustul poetului din piaţa ce-i poartă numele şi un moment de reculegere la mormântul fratelui, Matei Eminescu. De la ora 11.00, va avea loc proiecţia filmului „Eminescu – începutul continuu”, pornind de la cartea cu acelaşi titlu apărută zilele acestea la Editura Şcoala Ardeleană sub semnătura Irinei Petraş, preşedinta Uniunii Scriitorilor Filiala Cluj. De la ora 14.30, va fi dezbaterea online – „Eminescu. Interpretări” - cu participarea criticilor Răzvan Voncu şi Ion Buzaşi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5