Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti – 9 Martie

Astăzi, puţină „lume” din publicul românesc îşi mai aduce aminte de Ziua de 9 Martie. Prin Legea nr. 247/2011 Parlamentul României a declarat această dată Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944-1989.
Abia după 1990 au fost făcute dezvăluiri cu privire la prigoana care a fost pornită împotriva oamenilor politici, cu adevărat politici, din perioada 1918-1944. Se datorează acest fapt, rostirea adevărului, mai ales Fundaţiei Academia Civică şi constituirii Memorialului Anticomunist de la Sighetul Marmaţiei – iniţiate de scriitorii Ana Blandiana şu Romulus Rusan. Sigur, şi multor altor români de elită. Este vorba de membri ai Partidului Naţional Ţărănesc, de membrii Partidului Naţional Liberal. Lor le-au fost „anexaţi”, după ce în 1944 trupele sovietice (ruşi, muscali etc) au acupat România, aşa numiţii „legionari”, „naţionalişti”, luptători pe fronturile celui de al doilea război mondia. Aşa a început prigoana.
Sute de patrioţi români au fost încarceraţi. Chiar sub ochii Majestăţii Sale Regele Mihai, care devenise neputincios. Nu se putea lupta cu „noua justiţie” instaurată în România. România începuse să fie „coordonată” de la Moscova.
După 1948, după declararea României drept „republică”, situaţia s-a prăbuşit dramatic. Au ajuns, sub regimul comunist al lui Petru Groza, sub regimul Partidului Muncitoresc Român condus de Gheorghe Gheorghiu-Dej, încarceraţi sute de români patrioţi. Nu conta cine au fost înainte acei oameni! Închisori de pe întreg teritoriul României Populare au fost ticsite cu intelectuali, studenţi, oameni de rând, ţărani. Procesele care au fost atunci intentate împotriva a mii de oameni erau o mascaradă juridică.
În urma acestui „proces” de exterminare, comandat de ruşi, au murit în detenţie sute de oameni şi nenorocite mii de persoane care aparţineau condamnaţilor prin famiile lor.
Ne ridicăm în picioare în faţa acelor care au suferit în acea perioadă.

Clubul Monarhiştilor Bistriţeni

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5