Ziua Europei, marcată mai devreme, cu oaspeţi, la Grădinița nr. 3 Bistrița

Serbarea Zilei Europei a avut loc mai devreme la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 3 Bistriţa. Vineri, 05 mai 2017, instituţia condusă de doamna prof. Muscari- Salvan Carmen a găzduit un schimb de experienţă în cadrul proiectului educațional „Colaborare şi inovaţie în grădiniţe prin intermediul proiectelor europene” desfăşurat în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1 din Sîngeorz-Băi, director prof. Vranău Daniela şi Grădiniţa cu Program Normal Ilva Mare, director Văsieș Anuța. Proiectul a fost gândit pentru a marca aniversarea a 30 de ani de proiecte europene în domeniul educaţiei la nivelul Europei, 20 de ani de proiecte de succes în România, 10 ani de lansare a platformei eTwinning în ţara noastră şi 10 ani de aderare a României la Uniunea Europeană.
Cele 30 de cadre didactice invitate au fost primite de mici preşcolari în costume populare cu pâine şi sare şi au vizitat unitatea, bucurându-se de un mic dans din partea preşcolarilor. La Grădiniţa cu Program Normal Nr. 7 Bistriţa, structură a Grădiniţei nr. 3, invitatele, alături de doamna Crina Clapou, inspector şcolar pentru educaţie timpurie la ISJ BN şi cele 20 de educatoare gazde, au asistat la prezentarea realizată de doamnna prof. Ionela Lazea a proiectului eTwinning intitulat „Small Scientists discovering the sky”, proiect recompensat cu premiul I pentru învăţământ preşcolar la Premiile naţionale eTwinning România 2016, apoi au vizitat expoziţia cu produse finale ale proiectului.
Fiecare participant la acest schimb de experienţă a primit câte un exemplar al Revistei „În lumea Grădiniţei 3”, revistă redactată de unitatea gazdă şi lansată la aniversarea a 40 de ani de activitate a grădiniţei, care conţine un articol despre proiectul european prezentat.
Activitatea s-a încheiat prin organizarea unor ateliere educaţionale în care a fost discutată oportunitatea de dezvoltare instituţională a grădiniţelor prin accesarea unor proiecte europene, Grădiniţa nr. 3 având această experienţă în trecut prin proiectul Comenius „Du bestiaire européen à l'écriture collective de contes” (2011-2013), dar şi în prezent prin depunerea unei aplicaţii pentru un parteneriat Erasmus+ KA2 în 2017 care să continue proiectul eTwinning prezentat.

Inspector şcolar educaţie timpurie prof. Clapou Crina
Director prof. Muscari- Salvan Carmen
Prof. Ionela Camelia Lazea
Grădiniţa cu Program Prelungi Nr. 3 Bistriţa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5