A 10-a promoţie a Şcolii Postliceale Henri Coandă Bistriţa. Vicepreşedintele Diana Morar: Oriunde veţi profesa, Dumnezeu vă va da înţelepciune şi veţi fi conduşi de spiritul şcolii noastre

Emoţii, zâmbete şi multe flori, la festivitatea de absolvire a Promoţiei 2019 de la Şcoala Postliceală Henri Coandă Bistriţa. Cei 107 absolvenţi de la profilele asistent medical generalist (82) şi asistent medical de farmacie (25), alături de peste 400 de părinţi, copii, prieteni au participat la evenimentul festiv găzduit de Aula Magna a Universităţii Babeş-Bolyai, Extensia Bistriţa, al cărui amfitrion a fost directorul adjunct Mihai Mureşan.  După intonarea Imnului academic  „Gaudeamus igitur”, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria lui Valeriu Bonca, preşedintele Fundaţiei Cultural-Umanitare „Henri Coandă” din Oradea, cel care a iniţiat acest proiect educaţional ce include un lanţ de şcoli aproape în toate judeţele ţării.

          Alături de absolvenţi, la ceas festiv, au fost av. Diana Morar - vicepreşedintele Fundaţiei Cultural-Umanitare, prof. Filip Tudor - directorul Şcolii Postliceale Henri Coandă Bistriţa, dar şi o parte din cadrele didactice ale şcolii – asistent medical generalist Ioana Moldovan, psihologul Mariana Luca, farmacistul Andrada Bogdan, asistentul medical generalist Veronica Bârsan, asistent medical generalist Gabriela Maftei, asistent medical de farmacie Georgeta Boierean, asistent medical de farmacie Larisa Sângeorzan, asistent medical generalist Ovidiu Vasii, asistent medical generalist Gabriela Vasii, asistent medical generalist Lucia Mălăescu, dar şi secretara şcolii Andreea Băldean.

          „Suntem mândri să fim astăzi alături de absolvenţii Promoţiei 2019 de la şcoala noastră şi să considerăm după trei ani de activitate în sălile de curs, în laboratoare şi în cabinetele şcolii, să putem să spunem că ne-am făcut datoria atât noi în calitate de cadre didactice, cât mai ales cei care astăzi reprezintă absolvenţii. Sunt o promoţie de la care avem aşteptări foarte mari, ca de altfel de la toate promoţiile şcolii noastre, întrucât sunt conştienţi de faptul că nu este nimic mai valoros în această lume decât sănătatea omului. Sperăm că prin ceea ce au acumulat în aceşti ani de studii vor fi capabili să-şi dovedească cunoştinţele, că au deprinderile necesare”, a declarat directorul adjunct al Şcolii Postliceale Henri Coandă Bistriţa, prof. Mihai Mureşan.

          În mesajul său, vicepreşedintele Fundaţiei Cultural-Umanitare Henri Coandă, av. Diana Morar, a punctat faptul că Şcoala Postliceală Henri Coandă Bistriţa este una dintre cele 50 de unităţi de învăţământ care formează de peste 19 ani reţeaua naţională de şcoli particulare postliceale „Henri Coandă”.

          „Vă transmit salutul de bucurie al membrilor fondatori ai şcolilor – familia mea. Îmi exprim satisfacţia şi, totodată, emoţia de a vedea încă o nouă generaţie de absolvenţi ai şcolilor noastre. Ne onorează faptul că aţi avut încredere în ceea ce înseamnă la nivel educaţional brandul Henri Coandă şi aţi ales să parcurgeţi aceşti trei ani înmânându-vă destinul sub bagheta dedicaţilor voştri profesori. Ei sunt sufletul ce animă această şcoală şi v-au fost alături în tot acest timp”, a spus av. Diana Morar. Vicepreşedintele  Fundaţiei Cultural-Umanitare Henri Coandă le-a spus absolvenţilor că este convinsă că au capacitatea necesară, bazată pe ceea ce au dobândit din învăţătura primită în şcoală, de a-şi realiza visul.

          „Felicitări pentru măreaţa voastră realizare, pentru noul drum ce acum vi se deschide în faţă, şi anume acela de a profesa una dintre cele mai nobile meserii care stau în slujba omului, aceea de asistent medical. Suntem convinşi că oriunde veţi profesa, Dumnezeu vă va da înţelepciune şi dumneavoastră veţi fi conduşi de spiritul Şcolii Henri Coandă. Sincere felicitări şi succes în carieră”, a transmis av. Diana Morar.

          Directorul Şcolii Postliceale Henri Coandă Bistriţa, prof. Tudor Filip, i-a felicitat pe absolvenţi pentru faptul că au ales această şcoală şi această carieră. „Cea mai bună investiţie pe care poate să o facă un om este în el, în sine, pentru că o investiţie bună nu este o maşină, un teren sau o casă cu patru etaje. Pe acestea le putem pierde mâine, dar ceea ce am investit în noi, în aptitudini, în cunoştinţe nu ne poate lua nimeni, niciodată.   (...) Cei care aţi ajuns aici aţi fost cei mai serioşi, mai sârguincioşi. Calea pe care aţi ales-o nu este una uşoară. Ei s-au angajat în slujba umanităţii. Asta înseamnă să fii asistent medical generalist sau de farmacie, să te dedici aproapelui tău, oamenilor din jurul nostru. Este un lucru măreţ”, a precizat directorul şcolii, urându-le, deopotrivă, succes şi baftă la Examenul de Diplomă pe care îl vor susţine în această vară.

          Asistentul medical generalist Ioana Moldovan, în numele coordonatorilor absolvenţilor, a precizat că menirea pe care au ales-o este aceea de a salva vieţi. „A ocroti vieţile şi a alina durerile este unul din scopurile cele mai nobile. Să vezi lumina din zâmbetul unuia căruia i-ai dat ajutor, pentru a depăşi o suferinţă, este momentul sublim pe care-l au cadrele cadrele sanitare.  (...) Mă bucur că am avut onoarea să vă împărtăşesc din ştiinţa şi din experienţa mea, consider un privilegiu că am putut să-mi sporesc talantul meu, potrivit parabolei Mântuitorului, deci mă simt mult mai bogată”, a declarat Ioana Moldovan. Aceasta a menţionat că la Şcoala Postliceală Henri Coandă se face un învăţământ de calitate, instituţia fiind în topul şcolilor de profil.

          Ana Maria Chita, reprezentantul asistenţilor de la profilul asistent medical generalist, le-a vorbit colegilor despre un nou început şi noile provocări din carieră. „Trebuie să spunem bun venit experienţelor care ne aşteaptă. (...)  Trebuie să fim un exemplu pentru cei din jur, buni profesionişti, dar mai presus de toate să nu uităm să fim umani. Va trebui să dăm mai departe cunoştinţele dobândite, deoarece este moştenirea noastră cea mai de preţ, la fel au făcut şi profesorii noştri cărora le mulţumesc pentru răbdarea, profesionalismul şi dedicarea cu care ne-au instruit în aceşti trei ani”, a spus Ana Maria Chita.

          Nu în ultimul rând, Mihaela Nagy, din partea asistenţilor medicali de farmacie, a menţionat că meseria pe care a ales-o implică nu doar multă pregătire, ci şi multă responsabilitate. „Mulţumim şcolii care ne-a pregătit, profesorilor noştri. Fiecare din noi va rămâne legat de şcoala noastră şi de laboaratoarele în care am făcut stagiile de practică. Privirea noastră vă transmite recunoştinţa din sufletele noastre. Dorim să fim în continuare alături de şcoală în toate proiectele pe care şi le-a propus”, a precizat viitorul asistent medical de farmacie.

          După înmânarea diplomelor şi a unor medalii, la unison a fost rostit Jurământul lui Hipocrate, un angajament moral ce are în prim plan misiunea cadrelor medicale faţă de omul suferind.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5