1200 locuri de muncă sezoniere în agricultură, pentru lucrătorii români, în Portugalia si Spania

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud are la această dată două oferte de muncă sezoniere în agricultură pentru anul 2016 în Portugalia şi Spania.

Oferta de muncă în Portugalia este de muncitor necalificat în agricultură la culesul zmeurei şi cuprinde 400 de locuri de muncă sezoniere la nivelul întregii ţări.

Cele trei firme portugheze JBI Group, Hubel Agricola şi Agrivabe oferă contracte de muncă de cel puțin 2 luni, începând cu luna  februarie sau martie 2016. Cazarea este asigurată de către angajator, contra unei sume de 1 € pe zi. Angajatorul va mai asigura plata transportului dus/întors în Portugalia, urmând ca, din primele salarii ale angajaţilor să-şi deducă cheltuielile de deplasare.

Timpul de lucru este de 8 ore pe zi, 40 ore pe săptămână corespunzatoare a 5 zile lucrătoare. Salariul de baza lunar  variaza între 505 şi 724.94 euro brut/lună, putând să crească odată cu orele lucrate suplimentar.

Se caută persoane cu experienţă în agricultură, fără antecedente penale şi care au cunoştinte de bază de limbă engleză sau spaniolă. Această ofertă de muncă se adresează atât femeilor cât şi bărbaţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani. Oferta are valabilitate până la data de 21 decembrie 2015. Selecţia pentru această ofertă se va organiza în perioada 13 – 14 ianuarie 2016 la Roman, judeţul Neamţ.

***

Oferta de muncă în Spania este de muncitor necalificat în agricultură la cules de căpşuni şi cuprinde 800 de locuri de muncă sezoniere la nivelul întregii ţări. Firma spaniola Surexport oferă contracte de muncă de aproximativ 3 luni, începând cu  a doua jumătate a lunii februarie 2016.

Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi, cu o pauză de o jumătate de oră şi 39 ore pe săptămână împărţite în 6 zile. Programul începe în primele ore ale dimineţii; ziua a şaptea de odihnă poate să nu coincidă cu duminică. Salariul oferit este de 40 euro brut/zi conform Conventiei Colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială. Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi.

         Această ofertă de muncă se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani. Oferta are valabilitate până la data de 31 decembrie 2015. Selecţiile pentru această ofertă se vor organiza în a doua jumătate a lunii ianuarie 2016 la Craiova, judeţul Dolj şi Călăraşi judeţul Călăraşi.  

„Persoanele cu domiciliul în judeţul Bistriţa – Năsăud interesate de aceste oferte trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud din Bistrita, strada Gării, nr. 2-4, et. ll,cam. 15, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie.

Înscrierea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente, şi anume cerere tip (se completează la sediul A.J.O.F.M. B - N); copie act de identitate sau paşaport (valabilitate minim 6 luni); C.V model  Europass  în  limba română (tehnoredactat); formular de înregistrare în limba română transmis de firmele portugheze (se completează la sediul A.J.O.F.M. B - N); cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni); adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă” şi un dosar plic”, precizează directorul executiv Otilia Râpan, director executiv al AJOFM BN.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5