15 elevi ai Școlii Gimnaziale Lucian Blaga, în proiectul Natura în oraș

Un grup de 15 elevi ai Școlii Gimnaziale Lucian Blaga din Bistrița au participat la cea de-a doua etapă a proiectului național „Natura în oraș”, la finalul căruia 25 din cele 50 de școli participante vor primi finanțare din fonduri private.
După o primă etapă de prospectare, în urmă cu aproximativ două săptămâni, în care elevii au identificat în comunitatea apropiată școlii mai multe probleme decât își imaginau (poluarea aerului, fonică, vizuală, problema deșeurilor, lipsa spațiilor verzi, a pistelor de biciclete, parcuri neatractive, lipsa toaletării unor arborii și a malurilor răului Bistrița), au urmat două zile de discuții și dezbateri pe seama acestora.
Elevii coordonați de grupul de profesori format din Trișcaș Ionica, Lolici Simona, Szabo Ana și Pop Marius au fost animați de traineri inimoși precum Cristian Țetcu, Simona Păcurar sau Bucurenciu David de la Fundația Noi Orizonturi și provocați să pună din nou pe tapet principalele probleme ale comunității. O dată reamintite, aria acestora a fost restrânsă la câteva realizabile și sustenabile, votate în mod democratic, din care a fost aleasă cea care a primit cele mai multe voturi. Rezolvarea problemei urmează a avea loc în cadrulunui proiect de service learning, scris exclusiv de elevi pentru comunitate.
Chiar dacă întâlnirea a avut loc la sfârșitul săptămânii, elevii s-au declarat entuziasmați de cele petrecute, jucându-se, muncind în echipă, vizionând filmulețe tematice, conectându-se cu natura, iar la final au primit diplome de absolvire a cursului „Academia de Service Learning”.
Sfârșitul întâlnirii a deschis clar primii pași ai proiectului, fiind identificată o nevoie a comunității, importantă în contextul dezvoltării durabile, pe care elevii o vor introduce în cadrul proiectului, ce va avea un scop și obiective clare, grup țintă, buget, sponsori și parteneri. Următoarea întâlnire va avea loc până la începutul lunii noiembrie, când proiectul trebuie finalizat, acesta intrând în cursa pentru finanțare.

Pop Marius, profesor de istorie
Șc. Gim. Lucian Blaga Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5