20 martie Ziua Mondialã a Sãnãtãţii Orale. Ce spune dr. Marius Pop

În fiecare an ar trebui să ne aducem aminte de această zi!De ce? Pentru că în fiecare an, cel puţin o data este indicat să vizităm medicul stomatolog. Numai în acest fel vom putea vorbi despre profilaxia cariei dentare, a îmbolnăvirilor gingivale, despre infecţia de focar. Este important de reţinut că orice boală depistată precoce, poate fi vindecată sau măcar stabilizată.
În acest context, din iniţiative Asociaţiei Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România în parteneriat cu câteva firme sponsor,Colegiul Medicilor Dentişti Bistriţa-Năsăud şi Clubul Lions, s-a putut organiza o acţiune de profilaxie oro-dentară la Preventoriul TBC de copii Ilisua.
De asemenea,prin bunăvoinţa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, se vor trimite mareriale de informare în vederea prevenirii unor boli transmisibile.La această activitate de profilaxie,participă patru tineri medici stomatologi,membri ai Colegiului Medicilor Dentişti Bistriţa-Năsăud, cărora le mulţumim pe această cale:Dr.Chira Adrian,Dr. Ernst Doris, Dr. Malutan Oana,Dr. Moldovan Florin.
Aceştia vor monitoriza în timp cei 67 de copii aflaţi la Preventoriu şi vor face efortul de a-I trata. În acelaşi timp le va fi explicate tehnica unui periaj corect,modalităţi de păstrare a igienei oro-dentare corespunzătoare,noţiuni despre o alimentaţie sănătoasă.
Am dori ca astfel de activităţi de voluntariat, să fie multiplicate în beneficiul şi altor categorii de persoane defavorizate din judeţul nostru.

Biroul de conducere al CMD BN
Preşedinte,
Dr. Pop Marius-Nicolae

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5